Lancering nieuwe iPad in China rustig verlopen

Door: wouter-hoeffnagel | 21 juli 2012 19:45

Nieuws

De lancering van de derde generatie iPad in China is rustig verlopen. Apple maakte tijdens de lancering gebruik van een reserveringssysteem, waarmee het bedrijf wilde voorkomen dat handelaren opnieuw voor onrust zouden zorgen.

Chinese klanten die een derde generatie iPad willen kopen kunnen het apparaat reserveren via de online Apple Store. Zodra het apparaat is aangeschaft kan deze een dag later op een afgesproken tijdstip opgehaald worden. Reuters schrijft dat de lancering rustig is verlopen en er geen lange rijen stonden voor de Chinese Apple Stores.

Onrust bij eerdere lanceringen

Het reserveringssysteem moest voorkomen dat de lancering net zo onrustig verliep als eerdere lanceringen. De Chinese lancering van de iPhone 4S werd stilgelegd nadat er onder de bezoekers rellen uitbraken. Ook werd de Chinese Apple Store bekogeld met eiereren.

In de rij die voor de Apple Store ontstond bij de Chinese lancering van de iPad 2 brak een vechtpartij uit, waarin gewonden vielen. De Apple Store besloot zijn winkel te sluiten, aangezien handelaren in één keer grote hoeveelheden iPhones opkochten. Het doorverkopen van iPhones in China is door de kleine hoeveelheid Apple Stores in het land flink winstgevend.

0 Reactie(s) op: Lancering nieuwe iPad in China rustig verlopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.