Liedjes identificeren met Google Now of Siri

Door: Martin Gijzemijter | 17 april 2015 10:08

How To

Smartphones zijn al jaren in staat commando's uit te voeren, maar de laatste tijd worden ze ook steeds beter in luisteren. Je weet vast wel dat je je smartphone bijvoorbeeld kunt laten meeluisteren naar de radio om een liedje te herkennen. Maar wist je ook dat dat zelfs kan met Google Now en Siri?

Het is een Google Now-functie die helaas op dit moment alleen nog maar werkt binnen Android, maar de functie werkt wel verdraaid goed. Wanneer je een liedje hoort en graag wilt weten wat dat precies is, dan start je simpelweg de Google-app en zeg je OK Google. De app zal vervolgens via de microfoon detecteren dat er geluid wordt afgespeeld, waarna er een pictogram van een muzieknootje wordt getoond. Druk hierop en de app zal luisteren naar de muziek. Vervolgens wordt er geluisterd naar de muziek en het resultaat wordt getoond, inclusief een link naar de Google Play Store om het aan te schaffen.

Google Now voor Android kan eenvoudig liedjes identificeren.

Siri kan het ook!

Moeten iPhone-gebruikers het dan zonder deze functionaliteit doen? Welnee. Ten eerste is er sinds enige jaren al de app SoundHoud, die je kunt gebruiken om te bepalen welk liedje er wordt gespeeld. Maar sinds kort zit die functionaliteit ook in Siri ingebakken. Wanneer er een liedje wordt gespeeld en je wilt graag weten wat het precies is, start je Siri en zeg je Siri, welk liedje is dit? Vervolgens geeft Siri aan dat ze even zal luisteren en kort daarna zal ze, indien beschikbaar, met het resultaat komen.

Wil je vervolgens ook een linkje hebben naar waar je het nummer kunt luisteren, zorg er dan voor dat je de Shazam-app hebt geïnstalleerd.

iOS gebruikers kunnen hiervoor eenvoudig Siri gebruiken.

3 Reactie(s) op: Liedjes identificeren met Google Now of Siri

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 april 2015 11:23 Anoniem
  En met een telefoon die draait op Windows kan het ook al een tijdje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 april 2015 15:44 Anoniem
  Zelf geef ik toch de voorkeur aan Shazam, de geschiedenis van beluisterde tags kan toch weleens handig zijn bij iets terugzoeken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 april 2015 09:01 Anoniem
  Bing op een windows Phone kan dat ook.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.