Periscope: Zo zend je live video's uit vanaf je smartphone

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 september 2015 13:06

Apple

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

09 Privé-uitzending

Periscope is ook prima geschikt om een uitzending onder een select groepje mensen te verspreiden. Handig als je bijvoorbeeld op afstand een presentatie wilt geven aan collega's of wanneer je aan familieleden een persoonlijk filmpje wilt laten zien. Nadat je de beschrijving van de video hebt ingevuld, druk je in de iOS-app onderaan op het pictogram met het hangslotje. In Android druk je bovenaan op Private. Bepaal daarna welke volgers toestemming hebben tot de stream door op de gewenste namen te tikken. Er verschijnen blauwe vinkjes achter de volgers. Na afloop bevestig je met Maak privé.

10 Live-stream starten

Zodra je de gewenste instellingen voor de live-stream hebt gekozen, druk je op de rode knop Start Uitzending. Rechtsonder zie je hoeveel personen er op jouw uitzending hebben afgestemd. Verder komen de namen van nieuwe kijkers vanzelf voorbij. Als mensen een chatbericht of hartje versturen, verschijnen die tijdelijk op het scherm. Je vraagt tijdens de uitzending eventueel een lijstje op van alle kijkers. Maak hiervoor een veegbeweging naar rechts of omhoog. Via Verberg chat zorg je ervoor dat je tijdens het filmen geen chatberichten te zien krijgt.

11 Camera wisselen

Tegenwoordig hebben smartphones aan beide kanten een camera. De camera aan de voorzijde is prima geschikt om jezelf te filmen. Handig als je tussendoor iets wilt uitleggen of een presentatie wilt geven. Je wisselt eenvoudig van camera door tweemaal op het scherm te tikken. Een andere mogelijkheid is door vanaf de bovenzijde van het scherm omlaag te vegen. Druk vervolgens op het pictogram met de camera om van beeld te wisselen. Switch tijdens de uitzending overigens niet te vaak, want dit komt erg verwarrend over voor je kijkers.

12 Uitzending stoppen

Zeker als je Periscope lang gebruikt, slurpt de app in rap tempo de batterij leeg. Het is dan ook van belang om geen ellenlange opnames te maken. Niet alleen houdt de accu het dan langer vol, maar met een korte film houd je ook beter de aandacht vast van je publiek.

Wanneer je toch een lange uitzending wilt maken, kun je de aanschaf van een zogeheten powerbank overwegen. Hiermee laad je de smartphone onderweg weer op. Het afbreken van een live-video is overigens een simpel karweitje. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en kies voor Stop Uitzending.

1 Reactie(s) op: Periscope: Zo zend je live video's uit vanaf je smartphone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 september 2015 10:21 Anoniem
  Weer een nieuwe manier om in het verkeer om te komen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.