Periscope: Zo zend je live video's uit vanaf je smartphone

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 september 2015 13:06

Apple

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

13 Video opslaan

Na afloop van de uitzending blijft je video nog even op de servers van Periscope staan. Je kijkt de video terug door op de afspeelknop te drukken. Je ziet verder hoeveel kijkers de uitzending in totaal hebben gezien. Fijn is dat je de beelden ook in het geheugen van je smartphone kunt opslaan. Kies in dat geval voor Bewaar in filmrol in iOS of Save to Gallery in Android. Wil je liever niet dat Periscope de video nog een tijdje bewaart? Tik in dat geval onderaan op Verwijder herhaling. Op een Android-toestel verwijder je de video door eerst op de puntjes te drukken.

14 Uitzendingen opzoeken

Je vraagt eenvoudig een overzicht van al je uitzendingen op, mits je een iPhone gebruikt. Filmpjes die je onlangs hebt opgenomen, kun je nog terugkijken. Druk vanuit het beginscherm van Periscope op het pictogram met de drie poppetjes. Vervolgens open je rechtsboven je profiel en kies je voor Uitzendingen. Alle video's die je hebt geschoten, staan hier op chronologische volgorde. Tik op een titel en kijk de video terug. Het duurt soms even voordat Periscope het filmpje opstart. Leuk is dat je achteraf ook nog kunt opzoeken wie er allemaal naar je video hebben gekeken. Veeg hiervoor een stukje naar boven.

15 Instellingen wijzigen

Indien een Periscope-gebruiker besluit om jou te volgen, krijg je hiervan een melding. Vind je al die notificaties vervelend? Duik dan even in de instellingen om daar iets aan te doen. Vanuit het beginscherm tik je op het pictogram met de drie poppetjes en open je rechtsboven het profiel. Via Instellingen zet je de schakelaar achter Gebruiker volgt jou uit. Verder kun je ervoor kiezen om live-uitzendingen na afloop automatisch op het toestel te bewaren. In Android pas je meer notificaties naar eigen inzicht aan.

16 Delen

Ben je een leuke live-uitzending op het spoor gekomen en wil je vrienden uitnodigen om ook mee te kijken? In Periscope zit natuurlijk ook een deelfunctie. Veeg tijdens de weergave van het filmpje naar rechts of omhoog.

Zodra je drukt op Deel, heb je keuze uit verschillende opties. Via Deel met specifieke mensen geef je aan onder welke volgers je het filmpje wilt verspreiden. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor Deel met alle volgers. De derde mogelijkheid is Deel op Twitter en is alleen beschikbaar op een iPhone. Hiermee publiceer je een hyperlink van het filmpje op dit sociale netwerk.

Meerkat

Dankzij de naamsbekendheid van Twitter is Periscope inmiddels een bekende naam, maar eigenlijk werd live-streaming populair dankzij de app Meerkat. De apps doen in grote lijnen hetzelfde, namelijk live-streams delen op Twitter. Toch is er wel een aantal subtiele verschillen. Zo is het in Meerkat mogelijk om het flitslicht van de camera te activeren. Een ander verschil is dat Meerkat volledig Engelstalig is en geen privé-streams ondersteunt. Tot slot lukt het met deze app ook om je beelden te delen op Facebook, al is deze functie vooralsnog alleen beschikbaar in de iOS-app.

1 Reactie(s) op: Periscope: Zo zend je live video's uit vanaf je smartphone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 september 2015 10:21 Anoniem
  Weer een nieuwe manier om in het verkeer om te komen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.