Maak je eigen trilpatroon op je iPhone

Door: Martin Gijzemijter | 16 mei 2016 11:31

How To

Een iPhone is soms net een circusattractie met al die meldingen en notificaties. Die kun je individueel aanpassen, maar gewoon het geluid uitzetten is ook een optie. Om toch geen oproepen te hoeven missen, kun je een zelfgemaakt trilpatroon instellen zodat je altijd weet wie er belt.

Je kunt een trilpatroon aanmaken voor een contactpersoon

Dat je telefoon kan trillen, dat wist je waarschijnlijk wel, maar de manier waarop het toestel trilt is voor iedereen hetzelfde (wél zijn er aangepaste patronen voor verschillende notificaties van apps). Dat kun je heel eenvoudig wijzigen. Je kunt namelijk een persoonlijk trilpatroon aanmaken, zodat je aan de hand van de trilling in je broekzak precies weet wie er belt. Dat werkt ook prima wanneer de telefoon op tafel ligt, omdat het toestel zo lekker resoneert (in een tas heb je er wat minder aan). Lees ook: 13 dingen die je nog niet wist over je iPhone.

Een trilpatroon maken

Om een trilpatroon te maken open je in je iPhone de app Contacten. Selecteer de persoon waarvoor je een persoonlijk trilpatroon wil maken en druk op Wijzig rechtsboven om de gegevens van de contactpersoon te wijzigen. Scrol naar beneden tot je onder Beltoon de optie Trilling ziet staan (met daarachter het woord Standaard). Druk hierop en scrol vervolgens naar beneden tot je de optie Maak nieuwe trilling ziet.

Even trommelen op je display, en klaar ben je.

Zodra je hierop drukt kun je je trilpatroon gaan opnemen. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig. Druk op het scherm om te beginnen, en daarmee geef je direct het eerste onderdeel van je patroon aan. Je kunt nu trommelen op het display, kort drukken, lang drukken enzovoort, net zo lang tot je het patroon hebt dat je wilt. Of je nu het ritme van Knight Rider wilt trommelen of lang zal ze leven, dat maakt niet uit, het kan allemaal.

Wanneer je nu drukt op Bewaar, geef je de nieuwe trilling een naam en wordt deze automatisch gekoppeld aan de contactpersoon die je bewerkte. Hetzelfde kun je dus ook doen voor sms-berichten. Zo weet je dus precies wie er iets van je wil, zonder dat je naar je telefoon hoeft te kijken.

0 Reactie(s) op: Maak je eigen trilpatroon op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.