MacBook Air: het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 28 augustus 2013 06:30

Nieuws

In onderstaand artikel verzamelen wij het laatste nieuws over de MacBook Air. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. De nieuwste geruchten vind je bovenaan in dit artikel.

Videoreview: Apple MacBook Air (2013)

Toegevoegd op 16 augustus 2013

Apple lanceerde onlangs de nieuwe MacBook Air. Aan de buitenkant lijkt de laptop identiek aan zijn voorganger, maar van binnen zijn er toch echt enkele grote wijzigingen doorgevoerd. Een waardevolle upgrade? Je ziet het in deze videoreview!

Ondanks dat de nieuwe MacBook Air intern de nodige verbeteringen heeft gekregen, ziet de laptop er van buiten nagenoeg hetzelfde uit als een Air uit 2010. Het kloppend hart van de MacBook Air is een zuinige Intel Haswell-processor met twee kernen.

Accuduur MacBook Air

Apple claimt de accuduur van de nieuwe MacBook Air te hebben verlengd tot 9 uur. Uiteraard is dit slechts een indicatie van wat je kan behalen met een gedimd scherm en licht gebruik, maar dat de accuduur indrukwekkend is. werd in onze uitgebreide review al duidelijk.

[youtube]O_PHpQbteBg[/youtube]

Update MacBook Air lost wifi-problemen niet volledig op

Toegevoegd op 19 juli 2013

Een update voor Apple's jongste MacBook Air lost dan misschien een wifi-probleem op, een oplossing voor de trage 802.11 ac-chip is er nog altijd niet. Dat blijkt uit praktijktests waar website Ars Technica over publiceert.

Apple heeft een patch uitgebracht voor de MacBook Air om een wifi-probleem op te lossen. De update zorgt ervoor dat de wifi-verbinding constant blijft en er geen signaalverlies plaatsvindt, maar de verbinding blijft wel trager dan Apple heeft gespecificeerd. De patch is daarmee dus niet de verwachte fix voor de 802.11 ac-problemen.

Lees de rest van het artikel over de wifi-problemen van de MacBook Air...

Review: Apple MacBook Air (2013)

Toegevoegd op 17 juli 2013

Tussen veel nieuwe software en de indrukwekkende Mac Pro onthulde Apple tijdens de WWDC ook de nieuwe MacBook Air. De belangrijkste verbeteringen aan de nieuwe laptop zouden zowel prestatiewinst als een verbeterde accuduur zijn. Om dat te testen ben ik aan de slag gegaan met het 11inch-model van de nieuwe MacBook Air.

Ondanks dat de nieuwe MacBook Air intern de nodige verbeteringen heeft gekregen, ziet de laptop er van buiten nagenoeg hetzelfde uit als een Air uit 2010. Naar mijn mening is dit geen probleem, want ook vandaag de dag blijkt dit ontwerp het nog prima op te kunnen nemen tegen de concurrentie. De aluminium behuizing ziet er strak uit en de laptop voelt, ondanks zijn dikte, erg stevig aan. Ook het gewicht van de laptop, dat ongeveer gelijk is aan een pak suiker, valt erg mee. Dit maakt de kleine MacBook Air een goede laptop voor iedereen die zijn computer overal mee naartoe wil nemen.

Lees de rest van de MacBook Air review...

OS X remt WiFi-snelheid van MacBook Air

Toegevoegd op 25 juni 2013

Mac OS X weet op de nieuwe MacBook Air geen goed gebruik te maken van de snellere WiFi 802.11ac-chip in de dunne notebook. Windows presteert beter op deze Apple-laptop.

De nieuwe MacBook Air, die twee weken geleden is onthuld, is Apple's eerste product met de snellere WiFi-variant 802.11ac. De laptop kan echter de hogere datadoorgifte niet goed benutten, wat wordt veroorzaakt door het standaardbesturingssysteem: Mac OS X. Dit blijkt uit tests van techblogs Ars Technica en Anandtech.

Lees de rest van het artikel...

MacBook Air meer verkocht dan alle Ultrabooks

Toegevoegd op 19 juni 2013

De dunne MacBook Air van Apple is dit jaar in de VS beter verkocht dan alle Ultrabooks met Windows, van diverse fabrikanten, bij elkaar opgeteld. Het nieuwste Air-model met de nóg zuinigere Haswell-processor van Intel is net uit.

Apple heeft met de MacBook Air het voortouw genomen voor dunne en toch krachtige laptops. De in 2008 geïntroduceerde Mac-notebook heeft onder aanvoering van processorproducent Intel navolging gekregen in de vorm van de Ultrabook. Dat type Windows-laptop, met strikte vereisten opgelegd door Intel, mist echter de populariteit van Apple's voorbeeld.

Lees hier de rest van het artikel...

Apple introduceert nieuwe MacBook Air

Toegevoegd op 10 juni 2013

Apple introduceert een nieuwe MacBook Air met langere batterijduur. De apparaten zijn per direct verkrijgbaar. Daarnaast kondigt Apple aan te werken aan een nieuwe Mac Pro, die later dit jaar te koop zullen zijn.

De batterijduur van de MacBook Air is verbeterd. Het nieuwe 11 inch-model kan 9 uur draaien op een volle batterij, terwijl het 13 inch model het zelfs 11 uur volhoudt. De apparaten zijn voorzien van een nieuwe processor van Intel, die energie-efficiënter is.

Klik hier om meer te lezen.

Nieuwe MacBook Air krijgt snellere 802.11ac WiFi-module

Toegevoegd op 4 januari 2013

Apple voorziet de volgende generatie MacBook Air van een 802.11ac WiFi-module. De nieuwe WiFi-module moeten de data-overdrachtsnelheid van de MacBook Air via WiFi-netwerken aanzienlijk verhogen. De modules worden gemaakt door Broadcom.

Anonieme bronnen van The Next Web stellen dat Apple een samenwerking met met Broadcom is aangegaan voor de productie van de 802.11ac WiFi-modules. Huidige consumenten elektronica is doorgaans uitgerust van een 802.11n WiFi-module. 802.11n-modules leveren wanneer zij zijn uitgerust met drie antennes een data-overdrachtsnelheden van maximaal 450Mbps. 802.11ac is fors sneller en biedt met één antenne data-overdrachtsnelheden van minimaal 450Mbps. Deze snelheid loopt verder op als de module wordt uitgerust met drie antennes en kan maximaal 1,3Gbps bedragen.

Nog niet verkrijgbaar

De WiFi-module die Apple gaat gebruiken is volgens de bronnen momenteel nog in ontwikkeling. De modules worden dan ook alleen in de nieuwe generatie MacBook Pro's verwerkt als de ontwikkeling van de chips volgens planning verloopt.

Naast de MacBook Pro zou Apple ook andere Mac-producten zoals de MacBook Air, Mac mini en iMac voorzien van de nieuwe 802.11ac WiFi-module. De iPhone, iPad, Apple TV en andere Apple-producten krijgen volgens de bronnen voorlopig niet de snellere WiFi-module.

Nieuwe generatie MacBook Air verschijnt in juni 2013

Toegevoegd op 30 december 2012

Apple introduceert in juni 2013 een nieuwe generatie MacBook Air. Apple zou al op dit moment op zoek zijn naar leveranciers voor onderdelen van de laptop. Het bedrijf zou verschillende Taiwanese leveranciers hebben uitgenodigd voor een aanbesteding voor de fabricage van de onderdelen.

Dit meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen binnen Apple's leveranciersketen. De nieuwe MacBook Air zou gebaseerd zijn op een nieuwe reeks processors. Het apparaat krijgt volgens de bronnen verder geen grote wijzigingen.

De bronnen melden dat naast de MacBook Air ook de MacBook Pro een update krijgt. Over dit apparaat zijn helaas weinig details bekend.

Verkoop van MacBook's stijgt in 2013

De bronnen verwachten dat Apple in 2013 zo'n 17 miljoen MacBook's verkoopt. Het gaat hierbij om zowel MacBook Pro's als MacBook Air's. Apple verkocht in 2011 in totaal 12,88 miljoen MacBook's, terwijl het bedrijf in de eerste drie kwartalen van 2012 9,78 miljoen MacBook's wist te verkopen.

Nieuwe MacBook Air vandaag verkrijgbaar!

Toegevoegd op 11 juni 2012

Anderhalf uur geleden stelde Apple de nieuwe MacBook Air voor op hun Worldwide Developers Conference. De nieuwe ultradunne laptop zal werken met Ivy Bridge-processors en zal een kloksnelheid halen van 2.0GHz. Verder werden de kritieken over het geringe opslaggeheugen van de SSD's door Apple aanhoord: de nieuwe MacBook Air 13-inch kan werken met een flashgeheugen van 512 GB. Daarnaast is het mogelijk de Air uit te rusten met 8 GB RAM.

De 11-inch MacBook Air heeft een 1366x768-pixel display, een 1.7GHz dual-core i5 processor, 4 GB RAM en de Intel HD graphics 4000 als grafische processor. Het instapmodel van 64 GB is verkrijgbaar vanaf € 1.049,00, de 128 GB versie kost € 1.149,00. De 13-inch MacBook Air heeft een 1400x900-pixel display, een 1.8GHz dual-core i5 processor, 4 GB RAM en Intel HD graphics 4000. Voor het 128 GB model betaal je € 1.249,00, het 256 GB model kost € 1.549,00. Om dit laatste model te upgraden naar 512 GB flashgeheugen, moet je een supplement betalen van € 500,00.

Beide MacBook Airs hebben nu ook een 720p high-definition FaceTime camera aan boord. Ter aanvulling van de supersnelle Thunderbolt, heeft de MacBook Air van nu af aan ook een USB 3.0. Opvallend: de nieuwe MacBooks zijn reeds vanaf vandaag verkrijgbaar.

MacBook Air krijgt patent op design

Toegevoegd op 9 juni 2012

Hoewel de MacBook Air al sinds 2008 verkrijgbaar is, kon Apple toch een octrooi vastkrijgen op het wig-achtige design van de ultradunne laptop. Via dit patent kan Apple heel wat andere computerfabrikanten die gebruik maken van een ultradun design voor de rechter slepen.

Opmerkelijk bij dit octrooi is dat heel wat details van het MacBook Air-design niet worden weergegeven. Enkel het scharnier aan de achterkant en het steeds dunner worden naar de voorkant werd gepatenteerd. Op het octrooi vinden we de omschrijving "een sierontwerp voor een elektronisch apparaat, zoals weergegeven en beschreven". Er werd geen omschrijving gegeven van de dimensies, manier van fabricage of specifieke eigenschappen. Als gevolg van deze vage beschrijving van de Apple-ultrabook, kan een rechter andere ultrabooks veroordelen tot schending van dit patent. Het is al lang geen geheim meer dat Apple niet vies is van een patentenoorlog tegen andere producenten.

Intel lanceert processor op maat van MacBook Air

Toegevoegd op 2 juni 2012

Computerbedrijf Intel heeft eergisteren veertien nieuwe Ivy Bridge-processors voorgesteld, waarvan vier zouden kunnen worden gebruikt voor de nieuwe lijn ultradunne Apple-laptops.

Deze laagspanning gebruikende processors hebben twee kernen en vier threads, die beschikken over een thermal power design van 17 watt, in combinatie met een geïntegreerde Intel HD Graphics 4000 grafische kaart.

Paradepaardje van de nieuwe collectie processors is zonder twijfel de i7-3667U (basissnelheid 2 GHz - maximumsnelheid 3,2 GHz - en 4 MB L3-cache), op de huid gezeten door de i7-3517U (1,9 GHz - 3 GHz - 4 MB L3-cache). De i5-processors bestaan uit de i5-3427U (1,8 GHz - 2,8 GHz - 3 MB L3-cache) en de i5-3317U (1,7 GHz - 2,6 GHz - 3 MB L3-cache). Alle "ultra"-processors ondersteunen PCIe Generation 3, Intel's Secure Key, OS Guard, AES/TXT/vPro en virtualisatietechnologie.

De MacBook Air-lijn werd voor het laatst geüpdatet in juli 2011, indertijd nog met Sandy Bridge-processors. De geruchtenmolen fluistert dat Apple op de Worldwide Developers Conference van 11 tot 15 juni nieuwe MacBook Pro's en nieuwe iMac's zal introduceren, maar van een nieuwe lijn MacBook Air's is nog weinig tot niets geweten.

Runcore biedt nog een SSD-upgrade aan voor de Air

Toegevoegd op 30 mei 2012

Runcore kondigt op haar website aan dat ze een nieuwe SSD lanceert voor ultrabooks en de MacBook Air, de Rocket Air SSD.

"Terwijl moderne laptops almaar dunner en lichter worden neemt de vraag naar meer opslagruimte eveneens toe. Om aan deze eisen tegelijkertijd te kunnen voldoen is de Rocket Air SSD ultradun, maar staat toch ook voor ijzersterke prestaties", verkondigt Runcore op haar website.

De nieuwe Rocket Air SSD is nog maar half zo groot als de conventionele SSDs. Ze zijn compatibel met de laatste modellen van MacBook Air (die in 2011 gelanceerd werden, nvdr), en bieden om en bij een verviervoudiging aan van de opslagruimte van huidige SSDs. De snelheid waarmee data omgezet kan worden wordt zo opgetrokken tot 500 MB/s.

Retina display voor nieuwe MacBook Air?

Toegevoegd op 16 mei 2012

Toen de iPhone 4 verscheen, kwam Apple op met het hoge resolutiescherm Retina display. Dit jaar bracht het Amerikaans elektronicabedrijf het Retina display ook naar de iPad. Volgens 9to5mac zal de nieuwe MacBook Air nu ook uitgerust worden met een beeldscherm dat de Retina-resolutie ondersteunt.

De upgrade van de MacBook Air zal hoofdzakelijk draaien rond het beeldscherm. De dunste en lichtste MacBook-variant zal enkel een snellere en krachtigere Ivy Bridge-processor onder de motorkap krijgen om zo een hogere pixelresolutie te kunnen garanderen. De verbeterde batterij zou deze processor net zo lang als de huidige MacBook Air (5 à 7 uur) draaiend moeten houden. Revolutionaire vernieuwingen hoeven we dus niet te verwachten.

In tegenstelling tot de aankomende MacBook Pro, stelt het rapport op 9to5mac dat we de nieuwe Air nog niet te zien zullen krijgen op de WorldWide Developers Conference. Apple zou nog steeds bezig zijn met het Retina display te integreren in het dunne design van de MacBook Air.

Nieuwe MacBook Air voor 800 dollar?

Toegevoegd op 7 mei 2012

Volgens een bron bij Digitimes zou Apple in het derde kwartaal van 2012 een nieuwe MacBook Air lanceren voor slechts $799. Hiermee zou Apple de strijd willen aangaan met de steeds goedkopere ultrabooks van PC-fabrikanten.

Momenteel vinden we het goedkoopste MacBook-Air-model voor $999 in de winkels. Hoewel Apple nooit bekend heeft gestaan als goedkoopste alternatief, zouden ze nu toch een prijsverlaging van $200 voor de (tot nu toe) dunste MacBook-variant willen doorvoeren. De manier waarop Apple deze prijsdaling hoopt te bereiken blijft voorlopig nog een raadsel. Zo zal het Amerikaans elektronicabedrijf de hoge winstmarges niet willen opgeven bij de productie van een nieuwe laptop. Daarnaast bericht MacRumors dat het moeilijk is om te besparen op de productie van de solid-state drives.

Bovendien zal het moeilijk zijn voor Apple om de bikkelharde concurrentie te trotseren. Zo heeft Intel al een budget van $300 miljoen vrijgemaakt voor de ontwikkeling en productie van hun nieuwe ultrabooks. De prijs van deze dunne laptops wordt geschat op zo'n 700 dollar.

Er gaan al langer geruchten de ronde dat Apple binnenkort een nieuwe laptop zal introduceren. Vreemd genoeg suggereren eerdere bronnen dat er een samensmelting zal volgen van de MacBook Air en de MacBook Pro. Hierbij zou het draagcomfort van de MacBook Air en de kracht van de Macbook Pro centraal staan. De kans is groot dat Apple meer duidelijkheid zal scheppen over de toekomst van hun MacBooks tijdens de Worldwide Developers Conference dat zal plaatsvinden van 11 juni tot 15 juni.

3D-MacBooks?

Toegevoegd op 25 april 2012

Apple heeft een vacature geplaatst waarin gezocht wordt naar een specialist met kennis op het gebied van 3D-techniek. De persoon in kwestie moet kunnen programmeren in C en ervaring hebben met de iOS-ontwikkeling.

Dit duidt erop dat Apple, in navolging van enkele concurrenten, een 3D-toekomst overweegt voor haar (iOS-)producten. Eerder verkreeg het Amerikaanse elektronicabedrijf al een niet geringe hoeveelheid patenten voor interface-elementen voor 3D. Deze patenten zijn echter ook toepasbaar op het OS X-besturingssysteem, en dus bruikbaar voor de Mac.

Reeds een jaar geleden dook het gerucht op dat Apple werkt aan 3D-technieken. Tot nu toe beperkten de geruchten zich wel tot de mobiele producten van Apple, dus het blijft koffiedik kijken in hoeverre de technologie haar weg zal vinden naar de MacBook.

Betere audio in MacBook

Toegevoegd op 9 april 2012

Het is een publiek geheim dat de steeds meer compacte MacBooks ten koste gaan van een optimaal functionerende luidspreker, een onderdeel dat doorgaans veel plaats behoeft. Hoe kleiner de MacBook, hoe minder ruimte voor de luidspreker - wat dus gepaard gaat met een verminderde geluidskwaliteit.

Een nieuwe patentaanvraag brengt echter soelaas: op Patentlyapple.com beschrijft Apple een manier om meerdere speakers en een omvormer op een compacte manier te integreren in een MacBook. De omvormer gebruikt de behuizing van de MacBook als klankkast, wat zo een rijker en voller geluid zou moeten opleveren.

In de patentaanvraag wordt vooral gefocust op MacBooks, maar tablets en andere mobiele apparaten (zoals bijvoorbeeld de iPhone, iPod Touch of iPad) zouden deze techniek eveneens kunnen adopteren.

Intel: "Ultrabooks overtroeven MacBook Air en iPad"

Toegevoegd op 3 april 2012

In een interview dat afgelopen maandag gepubliceerd werd, claimen twee woordvoerders van Intel dat de prestaties, het prijskaartje en besturingssysteem van hun nog te lanceren ultrabooks Apple's MacBook Air en iPad de loef afsteken. Volgens hen is hun ultrabook-lijn meer functioneel dan de iPad en vertegenwoordigt het een betere prijs/kwaliteit-verhouding dan de MacBook Air, waarvoor zij de processors voorzien.

"We deden uitgebreid onderzoek naar wat de klanten vooral verlangen van hun laptop, en hierbij sprongen vier eigenschappen er toch wel uit", zeggen productmanager Anand Kajshmanan en perswoordvoerder Alison Wesley. "Om te beginnen moest de ultrabook "ultra-responsief" zijn. Ook de draagbaarheid, levensduur en veiligheid van de laptop zijn van belang."

Toen het tweetal gevraagd werd hun ultrabook-lijn te vergelijken met de populaire MacBook Air gaven ze toe dat de Air aangedreven wordt door een Intel-processor, en enkele andere attributen gemeen heeft met de ultrabooks van Intel. "Voor mensen die in het Mac-besturingssysteem willen investeren biedt de MacBook Air ongetwijfeld een mooie kans", beamen Kajshmanan en Wesley.

De MacBook Air tekende in 2011 voor 28 percent van de totale laptopverkoop van Apple Inc. Analisten denken echter dat de ultrabook-lijn van Intel niet de verhoopte inkomsten zal kunnen genereren.

Apple brengt grotere MacBook Air uit

Toegevoegd op 29 februari 2012

Volgens DigiTimes overweegt Apple een 15-inch MacBook Air op de markt te brengen, naast de klassieke 11,6- en 13,3-inch formaten. Om haar slagkracht op de Aziatische markt te doen toenemen zou Apple eveneens denken aan een 14-inch model voor de Aziatische consument, gezien dit de traditionele afmetingen zijn van een notebook in Azië. Inmiddels zijn kleine prijsdalingen met betrekking tot de MacBook Air merkbaar, wat erop kan wijzen dat de nieuwe lichting niet al te lang meer op zich zou laten wachten. De laatste MacBook Air-generatie dateert van juli vorig jaar.

0 Reactie(s) op: MacBook Air: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.