Microsoft lokt Apple-gebruikers met MacBook-inruilactie voor Surface Pro 3

Door: kristian-van-tuil | 24 juni 2014 08:46

Nieuws

Microsoft is meer dan overtuigd van de capaciteiten van zijn nieuwe Surface Pro 3, een hybride tablet/laptop met Windows 8.1. In de VS is het een inruilactie voor bezitters van een MacBook Air begonnen.

Wie genoeg heeft van de slanke, sexy Apple laptop kan deze bij Microsoft inruilen en 650 dollar korting krijgen op de Surface Pro 3, die vanaf 799 dollar verkocht wordt. De actie geldt voor Microsoft-winkels in de Verenigde Staten en loopt nog tot 31 juli.

De MacBook Air wordt nieuw vanaf 999 dollar verkocht en Microsoft geeft je alleen de 650 dollar korting als je het laatste model in goede conditie komt inleveren.

MacBook Air vs. Surface Pro 3

Analist Patrick Moorhead betwijfelt of dit wel een goede deal is. "Als je het vooral om accutijd gaat, is de MacBook Air onovertroffen. De Surface Pro 3 komt niet in de buurt. De 13 inch MacBook Air biedt 12 uur werken op een batterij." Microsoft geeft zelf aan dat de 12 inch Surface Pro 3 bij het surfen op het web en het bekijken van video 9 uur blijft werken.

Moorhead vraagt zich af of er veel Apple-gebruikers zijn die de overstap zullen wagen. "De meeste Mac-eigenaren zitten vast in het Apple ecosysteem."

Toch is hij over de actie te spreken en geeft hij Microsoft een pluim. "Om aandacht te trekken is het slim om je eigen product te vergelijken met iets dat in de markt als premiumapparaat gezien wordt", zegt hij. "Je wilt je vergelijken met een winnaar, niet met een verliezer."

Klaarblijkelijk ziet Microsoft de Macbook Air dus als beste laptop van het moment. Op de Surface Pro 3 na dan, uiteraard.

2 Reactie(s) op: Microsoft lokt Apple-gebruikers met MacBook-inruilactie voor Surface Pro 3

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 juni 2014 12:50 Anoniem
  Zielig, MS
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 juni 2014 14:31 Anoniem
  De Apple gebruiker zal hier toch niet intrappen, zij zijn over het algemeen wat slimmer dan de Windows gebruiker.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.