Nieuwe Apple MacBook Air onthuld

Door: Rens Blom | 30 oktober 2018 15:26

Nieuws

Apple heeft na jaren een vernieuwde Apple MacBook Air aangekondigd. De laptop is net als zijn voorgangers compact en licht, en heeft nu ook een beter beeldscherm en krachtigere hardware. Er komt ook een nieuwe versie van de Mac Mini.

MacBook Air

De nieuwe Macbook Air is 15,6 mm dik, weegt 1247 gram en beschikt over een 13,3 inch lcd-scherm. De resolutie wordt door Apple Retina Display genoemd en telt 2880 bij 1800 pixels. Boven het display is een Face Time HD-webcam geplaatst. Rond het scherm zijn glazen, zwarte randen geplaatst. De oude MacBook Air heeft zilveren aluminium schermranden. Het toetsenbord van de nieuwe MacBook Air is identiek aan die van de MacBook (Pro).

De nieuwe laptop ondersteunt Touch ID (vingerafdrukscanner in het toetsenbord) en heeft een 3,5mm-hoofdtelefoonpoort en twee usb-c-aansluitingen met Thunderbolt-ondersteuning. De poorten kunnen een 5K-scherm aansturen. Volgens Apple kunnen de stereo luidsprekers van de MacBook Air 25 procent luider dan in het vorige model, en is de bass ook verbeterd.

Onder de motorkap is een achtste generatie Intel Core i5 dual-core-processor geplaatst met maximaal 16GB werkgeheugen. De ssd is maximaal 1,5TB groot. De accu gaat volgens Apple 13 uur mee bij het kijken van iTunes-video.

Het apparaat verschijnt in meerdere kleuren: grijs, zilver en goud. De goedkoopste versie (8GB/128GB) kost 1349 euro. Het model met meer opslaggeheugen (8GB/256GB) gaat 1599 euro kosten. De laptop is te bestellen via de Apple-website en wordt op 7 november uitgeleverd. Dan komt hij ook bij andere (web)winkels uit.

Mac Mini krijgt ook een upgrade

De Mac Mini, een vierkante computer zonder scherm, wordt ook vernieuwd. Apple kondigt aan dat het apparaat beschikbaar komt met een achtste generatie Intel Core-processor met 6 of 8 kernen. Het werkgeheugen is maximaal 64GB groot. Je kan een ssd van maximaal 2TB kiezen. De Mac Mini heeft een gigabit-ethernet-poort, 4x Thunderbolt 3 via usb-c, hdmi en twee usb-a-aansluitingen. Een 3,5mm-hoofdtelefoonpoort is eveneens aanwezig. De computer verschijnt onder andere in de space gray-kleur.

De goedkoopste Mac Mini-uitvoering heeft een i3-processor, 8GB werkgeheugen en een 128GB ssd. Deze versie gaat 899 euro kosten, terwijl een model met een i5-processor en 8GB/256GB geheugen 1249 euro moet opbrengen. De computer komt op 7 november uit en is al voor te bestellen via de Apple-website.

1 Reactie(s) op: Nieuwe Apple MacBook Air onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 november 2018 13:32 Kasander1
    En als je dan kijkt wat veel (Nee, niet allemaal) van de eigenaars er mee doen valt je mond helemaal open! Dat kunnen ze net zo goed op een notebookje van 300 euro!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.