Ontwerp en bestel een fotoboek op je iPad

Door: evi-maquoi | 31 januari 2015 09:12

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

We doen nagenoeg alles op onze iPad, maar af en toe zijn er nog enkele taken waarvoor we toch liever naar onze computer grijpen. Een fotoboek bestellen bijvoorbeeld. De laatste maanden zijn er echter heel wat apps verschenen waardoor ook dat mogelijk is op je tablet. CEWE Photoworld is favoriet.

Fotograferen en foto's bewerken? Dat doen we al een hele poos met onze tablet. De App Store krioelt immers van de leuke apps om foto's te verbeteren of te retoucheren. Maar zodra we afdrukken of fotocadeaus willen bestellen, kropen we old skool terug achter onze pc. Dankzij CEWE Photoworld is ook dat voltooid verleden tijd. De app van deze fotodienst met Duitse roots werkt erg gebruiksvriendelijk. We leggen je uit hoe je te werk gaat en foto's kunt importeren, je album kunt vormgeven en uiteindelijk ook een bestelling kunt plaatsen. In het laatste deel van dit artikel geven we je nog vijf vergelijkbare apps van andere aanbieders van fotoproducten.

Dankzij CEWE Photoworld is het kinderspel om een fotoboek via je iPad te ontwerpen.

1 App installeren

Allereerst moeten we de app van CEWE installeren. Open de App Store en tik in de rechterbovenhoek op het zoekvenster. Voer 'cewe' in en tik op Zoek. Je zult meerdere resultaten te zien krijgen. De app die wij nodig hebben heet CEWE Photoworld. Tik op Gratis en Installeer en geef daarna nog even het wachtwoord dat bij je Apple ID hoort in. Bevestig met OK. Na de installatie tik je op Open om de app te starten.

Na enkele seconden staat de app op je iPad.

2 Maak je keuze

Op de startpagina van de app krijg je een overzicht van wat je allemaal kunt ontwerpen en bestellen. Naast fotoboeken is het immers ook mogelijk om beschermcovers, foto's en ansichtkaarten te bestellen. Tik op CEWE Fotoboeken om een overzicht te krijgen van de verschillende albums. Momenteel zijn er zes verschillende formaten beschikbaar. De minimumprijs exclusief verzendkosten staat telkens vermeld. Maak je keuze door op één van de zes vakken te tikken.

CEWE biedt fotoalbums in zes verschillende formaten aan.

3 Cover maken

Zodra je een formaat gekozen hebt, vraagt de app je om een titel in te voegen. Deze wordt op de voorkant en op de rug van het album gepubliceerd. Voor een vakantiealbum kun je bijvoorbeeld het bezochte land en jaartal invoeren. Wij maken een trouwalbum en kiezen voor de datum en voornamen. Ga verder met Volgende in de rechterbovenhoek. Vervolgens is het tijd om een omslag te kiezen. Je kunt - afhankelijk van het gekozen formaat - kiezen tussen een Schriftomslag, Softcover of Hardcover. De minimumprijzen worden wederom steeds vermeld.

Je kunt tussen verschillende soorten omslagen kiezen.

4 Papiersoort en stijl

Afhankelijk van het formaat dat je gekozen hebt, kun je nu ook nog een papiersoort selecteren. Bij de grotere formaten heb je de keuze tussen Normaal papier, Hoogglans papier, Mat fotopapier en Glanzend fotopapier. Maak je keuze en ga verder met de rode knop Volgende. Ten slotte moet je ook nog een stijl kiezen. CEWE Photoworld schotelt je een aantal standaardstijlen voor. Uiteraard kun je later nog handmatig wijzigingen aanbrengen. Wij kiezen Wit collage en gaan verder met Volgende.

Bij grote fotoboeken kun je zelf een papiersoort kiezen. Bij kleinere albums krijg je standaard normaal papier.

2 Reactie(s) op: Ontwerp en bestel een fotoboek op je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 januari 2015 12:38 Anoniem
  Ontwerpen??
  Dit is meer painting by numbers voor kleuters met een te laag i.q…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 januari 2015 17:50 MarkS90
  En wie is "we" waar het artikel mee begint?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.