ooVoo 3.0.11.38

Door: Martin Gijzemijter | 28 december 2011 10:35

Review

Met ooVoo kunt u, net als vele andere programma's, gratis chatten en videobellen. Het komt misschien wat overbodig over, aangezien er een account aangemaakt moet worden en de meesten al gebruik maken van Live Messenger en Skype. Maar ooVoo blijkt intelligente mogelijkheden te bieden.

De beste manier om ooVoo te omschrijven is als een perfecte combinatie tussen Skype en Live Messenger, maar dan met een geslepen, strakke uitstraling. Dat komt dan ook wel direct met een prijskaartje, want de basis van ooVoo is gratis, maar als u echt wilt profiteren van de handige functies, dan zult u een betaald account moeten nemen. Onder basisfuncties verstaan we chatten en videobellen (met maximaal twee anderen tegelijk), naar andere ooVoo-gebruikers of naar telefoonnummers. Handig is overigens dat u uw Skype-contacten kunt bellen vanuit ooVoo en dus niet een heel nieuw netwerk hoeft op te bouwen.

De interface ziet er donker en strak uit, een beetje als een herensociëteit.

U mag 30 dagen lang gratis gebruik maken van een volledig account en dat is slim, want de volledige versie kan heel veel. Zo kunt u videobellen met elf anderen tegelijk, online videochatrooms starten, u kunt videogesprekken automatisch opslaan en uw gebruikers videoberichten sturen wanneer u niet direct met elkaar in verbinding kunt staan. Het is tegelijk heerlijk en vervelend om die functies te mogen ervaren, want het wordt al snel duidelijk dat u aan de gratis versie niet heel veel hebt. Een betaald account kost 7,50 of 22 euro afhankelijk van hoeveel opties u wilt. U krijgt dan wel belminuten erbij enzovoort, maar prijzig is het zeker.

Voor de leuke extra opties moet u helaas flink betalen.

Het uiterlijk zal wellicht zakelijke gebruikers meer aanspreken dan gewone consumenten. Maar ook voor gewone thuisgebruikers is ooVoo een prettig programma. Als u om de beperkingen van de gratis versie heen kunt. Leuk is wel dat de freeware niet alleen voor Windows beschikbaar is, maar ook voor Mac, Android en iPhone. Nog een kleine opmerking: dikke strafpunten voor de poging ons een Ask-toolbar aan te smeren tijdens de installatie.

ooVoo 3.0.11.38

Freeware

Taal Nederlands

Download 1,1 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 3,4 MB harde-schijfruimte

Maker ooVoo LLC

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie interface

Videobellen met meer personen

Integratie Skype-contactpersonen

Multiplatform

Minpunten

Adware: probeert Ask-toolbar te installeren

De echt leuke functies krijgt u pas als u betaalt

Het betaalmodel is veel te duur

De basisversie biedt weinig voordelen boven Messenger of Skype

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ooVoo 3.0.11.38

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.