Opkomst van de creatieve video

Door: robin-smit | 25 juni 2013 13:11

Nieuws

Het internet heeft er weer een nieuwe rage bij, de creatieve video. Dit zijn korte video’s van enkele seconden waarin gebruikers grappige of interessante dingen laten zien. Doordat de video’s in verschillende shots kunnen worden opgenomen is het mogelijk om leuke effecten te creëren. De video’s hebben de afgelopen maanden behoorlijk in populariteit gewonnen en er worden nu zelfs regelmatig compilaties samengesteld van de meest opvallende exemplaren. In dit artikel bespreken we welke verschillende creatieve videodiensten er zijn en wat de voor- en nadelen van deze diensten zijn. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn dan kan je hieronder een compilatie bekijken van de beste video’s van de dienst Vine.

Vine

Vine is de veel besproken app die eerder dit jaar werd gelanceerd voor iOS en sinds kort ook te downloaden is voor Android. Met de dienst kan je korte video’s van maximaal 6 seconden maken die eenvoudig kunnen worden ingesloten op social media of je eigen website. Een van de grote voordelen van de korte video’s van Vine is dat ze relatief weinig bandbreedte gebruiken en het hiermee geen kwaad kan om de video’s onderweg te bekijken. Een nadeel aan Vine is dat de video’s die je maakt achteraf niet kunnen worden bewerkt. Dit zorgt er dan wel weer voor dat je een video snel een eenvoudig online kan plaatsen.

Gratis | iOS, Android

Instagram

Instagram kan met zijn 130 miljoen leden gerust de grote reus tussen creatieve video-apps worden genoemd. Waar je met de dienst tot voor kort alleen nog foto’s kon delen, is nu ook de mogelijkheid toegevoegd om korte video’s van maximaal 15 seconden op te nemen. Net als bij foto’s is het mogelijk om jouw video’s te voorzien van een leuke filter en hiermee een bepaalde sfeer aan je video’s te geven. Het nadeel van de langere video’s van Instagram is dat ze behoorlijk wat bandbreedte kunnen opslokken en bovendien niet kunnen worden ingesloten op een website.

Gratis | iOS, Android

Viddy

Dat de kleinste niet altijd de minste is wordt bewezen door Viddy. Deze dienst laat je video’s opnemen tot maximaal 30 seconden en geeft je bovendien uitgebreide bewerkingsmogelijkheden, waaronder de optie om filters en soundtracks toe te voegen. De app komt hiermee het dichtst in de buurt van een volwaardige app voor videobewerking. Helaas geldt ook hierbij dat het niet aan te raden is om Viddy creaties van anderen te bekijken wanneer je onderweg bent. Gelukkig kan je die tijd nu besteden aan het monteren van je video’s.

Gratis | iOS, Android

0 Reactie(s) op: Opkomst van de creatieve video

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.