Overstappen naar een nieuwe iPhone zonder iCloud

Door: Martin Gijzemijter | 05 december 2016 07:40

How To

Dankzij Apple's iCloud is het eenvoudiger dan ooit om van een oude iPhone over te stappen naar een nieuwe, zonder ook maar iets van je gegevens te verliezen. Dat is natuurlijk fantastisch, maar wat als je geen gebruik wilt maken van iCloud of als de inhoud van je iPhone (of iPad) veel te groot is voor de gratis opslag en je niet wilt uitbreiden? Geen zorgen, dan kan het ook zonder.

iTunes downloaden

Voorheen gold dat als je een iOS-apparaat had, je ook iTunes had geïnstalleerd. Immers, zonder iTunes kon je geen reservekopieën maken, maar ook je toestel niet upgraden naar een nieuwe versie van iOS. Maar ook al hoeft dat niet meer, het kán nog steeds. Heb je geen iTunes meer, download deze dan. Boven de downloadknop op deze pagina staat een optioneel veld waar je je e-mailadres kunt invullen. Maar dat hoef je niet in te vullen om te downloaden, je kunt gewoon op Download nu klikken. Mocht je iTunes wel al geïnstalleerd hebben, controleer dan of er een nieuwere versie is.

Zorg dat je de meest recente versie van iTunes downloadt en installeert.

Reservekopie maken

Zodra je iTunes hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je een reservekopie maken van je huidige toestel (dat dus op het punt staat om je oude toestel te worden). Controleer vooraf dat er voldoende ruimte beschikbaar is op je harde schijf of SSD. Dat moet je bij iCloud ook, maar het voordeel bij lokale opslag is dat de ruimte gratis is (het nadeel is dat je je eigen computer nodig hebt om een reservekopie terug te zetten, maar dat terzijde). Om een reservekopie te maken start je iTunes. Zorg dat je iPhone (of iPad) verbonden is met de computer via de oplaadkabel en klik op het pictogram van de iPhone bovenin. In het bovenste gedeelte van het scherm kun je een upgrade uitvoeren naar de nieuwste versie van het besturingssysteem, in het onderste gedeelte maak je een reservekopie. Klik rechtsonder op de knop Reservekopie maken. Dit kan even duren.

Maak een reservekopie, maar zorg wel dat je voldoende ruimte vrij hebt op je harde schijf of SSD.

Reservekopie terugzetten

Het terugzetten van een reservekopie gaat vrijwel op dezelfde manier. Zorg dat je de laatste versie van iTunes hebt en sluit je iPhone of iPad aan op de computer waarop je eerder een reservekopie hebt gemaakt. Klik wederom op het pictogram van je toestel bovenin en vervolgens op Reservekopie terugzetten. Alle gegevens die je voorheen op je toestel had staan, zullen nu ook op je nieuwe toestel staan.

Het terugzetten van een reservekopie is eveneens een kwestie van een paar muisklikken.

Overstappen op een nieuwe iPhone mét iCloud

Wil je wél liever iCloud gebruiken bij het overstappen? In dit artikel staat hoe je kunt overstappen naar een nieuwe iPhone met behulp van iCloud.

0 Reactie(s) op: Overstappen naar een nieuwe iPhone zonder iCloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.