Pinbetalen via smartphones komt naar Nederland

Door: chris-koenis | 09 oktober 2012 07:21

Nieuws

Betalingen accepteren met een speciaal opzetstuk voor je smartphone of tablet is nu ook in Nederland mogelijk. Betalen kan nu al via creditcard en machtiging. Pinnen volgt snel.

Het Duitse bedrijf Rocket Internet probeert een nieuwe betaalmethode te introduceren in Nederland. Via het aansluiten van een kaartlezer op een smartphone is het mogelijk om op locatie betalingen te ontvangen. Payleven heet het Nederlands alternatief voor vergelijkbare buitenlandse betaalmethodes Square en iZettle.

Digitale handtekening

Het systeem werkt met een applicatie die bij een transactie een digitale handtekening vraagt ter verificatie. De betaalmethode gaat vervolgens via een app die beschikbaar is op de iPhone, IPad, Ipod Touch, Samsung Galaxy S II en de Samsung Galaxy Nexus.


Klik voor groot


Met behulp van de opzet-kaartlezer kunnen betalingen via creditcards van Mastercard en Diners Club worden verricht. Daarnaast kunnen eenmalige machtigen worden afgegeven. Rocket Internet prijst het systeem aan als een laagdrempelig alternatief voor ondernemers die op locatie werken. Daarbij kan gedacht worden aan taxichauffeurs, markthandelaars en andere kleine zelfstandigen.

Versleutelde verbinding

Payleven zegt een veilige versleutelde verbinding te gebruiken voor de mobiele transacties. “Er wordt gewerkt via een beveiligde serveromgeving die voldoet aan de PCI-norm. De smartphone zelf verwerkt alleen de transactiegegevens, er blijven dus geen rekeninggegevens achter na een betaling", aldus Rocket Internet-directeur Patrick Hurenkamp.

Het betaalmethode probeert qua kosten te concurreren met huidige betaalmethodes. De transactiekosten voor de ontvanger liggen momenteel op 2,95 procent bij eenmalige machtigen en 3,04 procent bij creditcardbetalingen. Payleven werkt hiervoor samen met partners Afterpay en Elavon. Er zijn verder geen aansluit- of abonnementskosten voor het gebruik van het systeem.

Draadloze opvolger

Rocket Internet werkt ondertussen verder aan nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn vanaf 15 oktober Visa-betalingen mogelijk en komt het ook met een draadloze cardreader die via bluetooth werkt. Daarnaast is er een API ontwikkeld die kan worden geïntegreerd in bestaande kassasystemen. Uiteindelijk kan dan ook betaald worden met alle reguliere pinpassen.

0 Reactie(s) op: Pinbetalen via smartphones komt naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.