Poke Radar: Waar vind je welke Pokémon?

Door: Martin Gijzemijter | 29 juli 2016 07:11

How To

Als je al een tijdje Pokémon GO speelt, dan weet je inmiddels hoe belachelijk veel tijd het spel van je kan vragen. Zou het dan niet schelen als je weet waar je welke Pokémon vindt? Dat kan!

Wat als iedereen die een Pokémon vindt, nu eens zou aangeven waar dat was, zodat we binnen recordtijd de locatie van alle Pokémon weten? Goed idee, zo dachten ook de makers van Poke Radar voor Pokémon GO. Het idee is heel eenvoudig: spelers die een Pokémon hebben gevonden, loggen in op de app en laten weten welke Pokémon ze hebben gevonden en op welke plek. Het is handig om dat te doen op het moment dat je de Pokémon vindt, dan kan de GPS het werk voor je doen. Op die manier wordt er dus razendsnel in kaart gebracht welke Pokémon je waar kunt vinden. Lees ook: 5 tips om nóg meer uit Pokémon GO te halen.

Filteren

De radar toont je precies waar je welke Pokémon vindt.

Het prettige van deze app is dat je ook kunt filteren op Pokémon. Dus stel dat je op zoek bent naar een Mew (wie niet) dan zul je onmiddellijk zien dat er in de hele wereld nog geen eentje is gevonden (net als Ditto en MewTwo overigens). Filter je echter op Pikachu, dan vind je een overweldigend aantal, en je weet direct waar je hem moet vinden. Handig is ook dat je vervolgens de route kunt doorgeven aan de navigatie-app op je smartphone zodat je direct de route naar de betreffende plek kunt uitstippelen.

Grapjassen

Maar hoe weet je nu dat een Pokémon op de kaart écht aanwezig is en niet het werk is van een grapjas die je gewoon een eind wil laten lopen? In theorie is dat natuurlijk goed mogelijk, maar daarvoor hebben de makers de mogelijkheid ingebouwd om vondsten een duim omhoog of omlaag te geven. Zo kan een valse melding dus vrij snel de kop in worden gedrukt. Wij hebben het overigens even voor je geprobeerd en vonden daardoor binnen tien minuten de ontbrekende Machamp waar we al een week naar op zoek waren. Absoluut de moeite waard dus!

0 Reactie(s) op: Poke Radar: Waar vind je welke Pokémon?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.