Qantas stapt over van BlackBerry naar iPhones en iPads

Door: wouter-hoeffnagel | 22 juli 2012 13:56

Nieuws

De Australische vliegmaatschappij Qantas stapt over van BlackBerry's naar iPhones. Daarnaast gaat Qantas iPads inzetten als onderdeel van een nieuwe streamingdienst die de vliegmaatschappij tijdens vluchten aanbiedt.

Qantas maakt de overstap nadat onlangs bleek dat werknemers een voorkeur hadden voor iPhone in plaats van de BlackBerry van Research in Motion. Met name de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige toegang tot gegevens als mail, adressenboek en kalender wordt door Qantas' medewerkers gezien als belangrijk voordeel. Daarnaast zou de iPhone voldoen aan de beveiligingsrichtlijnen van de vliegmaatschappij.

Papieren handboeken vervangen

Naast de iPhone neemt Qantas ook de iPad in gebruik. De vliegmaatschappij heeft de iPad's uitgedeeld aan piloten als vervanging voor papieren handboeken. Door de overstap wil Qantas flink besparen op brandstofkosten, doordat piloten minder gewicht hoeven mee te nemen in het vliegtuig. Naar verwachting bespaart het bedrijf door de introductie van de iPad ongeveer 1,5 miljoen dollar per jaar.

Naast piloten kunnen ook klanten van Qantas gebruik maken van iPad's. Het bedrijf lanceerde onlangs Qstreaming, een nieuwe streaming entertainmentdienst. Klanten kunnen met behulp van de iPad gebruik maken van het systeem. Qantas heeft gekozen voor het 64GB WiFi + 3G-model van de iPad.

0 Reactie(s) op: Qantas stapt over van BlackBerry naar iPhones en iPads

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.