Rechter: 'Rechtszaak tussen Apple en Samsung is belachelijk'

Door: wouter-hoeffnagel | 30 juli 2012 19:05

Nieuws

De langdurende rechtszaak tussen Apple en Samsung over patentschending is volgens de Australische rechtbank 'belachelijk'. De rechtbank vraagt zich hard op af waarom de rechtszaak tussen beide bedrijven überhaupt door zou moeten gaan.

Persbureau Bloomberg schrijft dat rechter Bennett van de Australische rechtbank niet gecharmeerd is van de rechtszaak tussen beide partijen. De rechtszaak gaat volgens de planning drie maanden in beslag nemen. Bennett heeft zowel Apple als Samsung gevraagd aan te geven waarom zij van mening zijn dat deze rechtszaak door moet gaan.

Gegevensoverdracht

In de rechtszaak stelt Samsung dat Apple drie patenten heeft geschonden die betrekking hebben op gegevensoverdracht op een 3G-netwerk. Apple zou geen licenties hebben afgenomen op de patenten, maar de beschreven technologieën wel hebben gebruikt in zijn apparaten. Apple beschuldigt Samsung op zijn beurt ervan zowel de iPhone als de iPad te hebben gekopieerd met de Galaxy S en Galaxy Tab.

Apple wist vorig jaar nog een verkoopverbod op de Galaxy Tab af te dwingen in Australië. Het verkoopverbod werd na korte tijd echter door de rechter weer opgeheven. Samsung presenteerde de Galaxy Tab vervolgens als de 'tablet die Apple probeerde te stoppen'

0 Reactie(s) op: Rechter: 'Rechtszaak tussen Apple en Samsung is belachelijk'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.