Reserveringssysteem moet lancering Chinese iPad in goede banen leiden

© PXimport

Reserveringssysteem moet lancering Chinese iPad in goede banen leiden

Geplaatst: 19 juli 2012 - 16:16

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

Apple gaat bij de lancering van de derde generatie een reserveringssysteem gebruiken, waarmee het bedrijf Chinese handelaren het werk onmogelijk wil maken. De handelaren, ook wel 'scalpers' genoemd, zorgde tijdens eerdere lanceringen voor problemen.

Dit schrijft AppleInsider. Het reserveringssysteem dat Apple in gaat zetten is identiek aan het systeem dat Apple tijdens de lancering van de iPhone 4S gebruikte. Consumenten kunnen via de online Apple Store een derde generatie iPad reserveren. Het apparaat kan vervolgens de volgende dag op een vast tijdstip worden afgehaald.

Eerdere problemen

Lancering van Apple-producten hebben eerder in China tot flinke problemen geleid. Zo werd de verkoop van de iPhone 4S tijdens de lancering stilgelegd nadat er rellen uitbraken. Klanten gooide onder andere met eieren naar de winkel. In de rij voor de Apple Store tijdens de lancering van de iPad 2 brak daarnaast een vechtpartij uit, met gewonden tot gevolg. De Apple Store sloot zijn deuren nadat handelaren maar liefst 20 tot 30 iPhones tegelijk kochten, om deze met flinke winst later door te verkopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten