Snel bestanden versturen met Infinit

Door: robbin-ooijevaar | 10 september 2015 10:26

How To

Bestanden versturen via internet is eenvoudig. De bekendste dienst op dit gebied is van Nederlandse bodem en heet WeTransfer.com. Ook kun je Dropbox en OneDrive gebruiken om grote bestanden van A naar B te krijgen. De benadering van Infinit wijkt af en werkt soms sneller dan de concurrentie.

Infinit

Met Infinit worden je bestanden bij voorkeur tussen de apparaten verstuurd (via p2p) zonder gebruik te maken van een (tijdelijke) opslagserver. Dit zou inhouden dat beide computers online moeten zijn om het bestand binnen te halen, maar dat klopt niet. Het bestand wordt ook op een tussenserver geplaatst. Tijdens dit uploadproces kan het bestand al binnengehaald worden door de ontvanger. In tegenstelling tot vergelijkbare diensten heeft Infinit geen limiet wat betreft de bestandsomvang. Wel is een gratis registratie vereist en heb je als verzendende partij het Infinit-programmaatje nodig. De ontvanger kan het bestand dat jij wilt versturen binnenhalen via de browser of eveneens een gratis account aanmaken en het Infinit-programma gebruiken. Lees ook: 7 manieren om gratis grote bestanden te versturen.

Versturen

Surf naar https://infinit.io en download de software. Wij kiezen voor de Windows-versie, er is ook een versie voor Apple-gebruikers. Ook zijn er apps voor iOS en Android. Bij de eerste start maak je een gratis account aan. Infinit werkt het prettigst vanuit Windows Verkenner. Gebruik de rechtermuisknop op een bestand of map en kies één van de twee Infinit-opties. Met Send with Infinit start de software waarna je de Infinit-gebruikersnaam of het e-mailadres van de ontvanger kunt opgeven. Dit werkt uiteraard alleen als de ontvangende partij al bekend is met Infinit. De optie Copy Infinit link is een beter keuze. Er wordt er een link voor je klaargezet die je via Ctrl+V kunt plakken in een bericht van bijvoorbeeld in een e-mailtje of chat.

Gebruik de rechtermuisknop in Windows Verkenner om bestanden te versturen.

Downloaden

Zodra de ontvanger op de link klikt, wordt het digitale pakje opgehaald via de browser. Om het bestand sneller binnen te halen, kan de ontvanger besluiten om het Infinit-programma te installeren. Klik op het Infinit-icoontje in je systeemvak om te zien welke bestanden je deelt via de dienst. Deze vind je in het tabblad genaamd Links. Achter elk bestand zie je hoe vaak het is gedownload. Klik twee keer op het prullenbak-icoontje om het bestand niet langer beschikbaar te stellen voor download.

2 Reactie(s) op: Snel bestanden versturen met Infinit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 september 2015 11:31 Anoniem
  Handig! Gelijk eens mee aan de slag gegaan!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 september 2015 08:12 robi
  Ik gebruik Send Anywhere (https://send-anywhere.com) die perfect werkt en is ook gratis! Echt de moeite waard!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.