Tijdzone-database Unix offline vanwege copyrights

Door: bas-bareman | 07 oktober 2011 15:17

Nieuws

De database die de tijdzones op o.a. Unix-systemen aangeeft, ligt plat na een aanklacht van copyrightschending. De databasebeheerder zou tijdzone-informatie zonder licentie kopiëren van Astrolabe.

De 'timezone-database' regelt op meerdere websites en platformen de tijdzones. De database wordt beheerd door David Olson en staat ook wel bekend als de Olson database. De dienst wordt gratis verstrekt aan verschillende platformen, waaronder Java, Linux en Mac OSX.

Softwarefabrikant Astrolabe startte vorige week een rechtszaak tegen Olson. In de aanklacht wordt Olson verdacht van het ongeoorloofd kopiëren van tijdzone-informatie. Beheerder Olson heeft de gratis dienst nu platgelegd. Hij stelt in een blogpost dat hij gedaagd wordt in een rechtszaak vanwege de tijdzone database. Hij heeft de ftp server inmiddels offline gehaald.

Oproep aan Apple en Google

Volgens de advocaten van Astrolabe was Olson ten onrechte in de veronderstelling dat de informatie in het publieke domein, en dus vrijelijk beschikbaar, was. Maar Astrolabe zegt dat de Olson database voor de lokale tijdzones gebruik maakt van de ACS Atlas, een product van Astrolabe.

In een blog schrijft Java-developer Stephen Colebourne dat de Olson database nu een centraal punt voor alle tijdzone-informatie mist. Hij roept de leiders uit de industrie op voor een vervanging van de database: “IBM, Oracle, Apple, Google, RedHat ik heb het tegen jullie," schrijft Colbourne.

0 Reactie(s) op: Tijdzone-database Unix offline vanwege copyrights

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.