Uitgelekte foto's verklappen grote update iPhone 5S

Door: wouter-hoeffnagel | 17 mei 2013 11:07

Nieuws

De iPhone 5S krijgt naar verwachting nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de iPhone 5. Hardwarematig wordt het apparaat volgens geruchten echter wel flink geüpdatet. Een aantal uitgelekte interne componenten van de iPhone 5S geven ons alvast een beeld van de wijzigingen die we kunnen verwachten.

BGR heeft de uitgelekte foto's van de onderdelen in handen gekregen via een anonieme bron. Het gaat om een houder voor zowel de luidspeaker als de speaker die je tijdens het telefoneren gebruikt, een onderdeel van de vibratiemotor, een WiFi-kabel en SIM-kaarthouder. Een vergelijking met afbeeldingen van iPhone-reparateur iFixit toont aan dat de onderdelen duidelijk afwijken van de onderdelen van de iPhone 5. Dit bevestigt dan ook het vermoeden dat de iPhone 5S intern op een aantal punten een upgrade krijgt.

Van zowel de houder voor de speaker die wordt gebruikt om geluiden hardop af te spelen als houder voor de speaker die je gebruikt om telefoongesprekken te voeren zijn dus foto's uitgelekt. De onderdelen zijn flink gewijzigd ten opzichte van de onderdelen van de iPhone 5.

De houder voor de speaker die je gebruikt tijdens het voeren van telefoongesprekken met de iPhone 5S (bron: BGR)

De speaker voor het voeren van telefoongesprekken in de iPhone 5 (bron: iFixit)

De houder voor de luidspeaker in de iPhone 5S (bron: BGR)

Ook de flexibele WiFi-kabel van de iPhone 5S is volledig opnieuw ontworpen.

De flexibele WiFi-kabel van de iPhone 5S (bron: BGR)

De flexibele WiFi-kabel van de iPhone 5 (bron: iFixit)

Ook de vibratiemotor van de iPhone 5S is uitgelekt. De foto laat zien dat het onderdeel op een aantal punten afwijkt van de vibratiemotor van de iPhone 5. Houd er overigens rekening mee dat de vibratiemotor van de iPhone 5 op onderstaande foto op zijn kop ligt. Het onderdeel zou dus eigenlijk omgedraaid moeten worden om een goed beeld van de verschillen te geven.

De vibratormotor in de iPhone 5S (bron: BGR)

De vibratormotor in de iPhone 5 (bron: iFixit)

Ook de simkaarthouder heeft tot slot een update gekregen ten opzichte van de iPhone 5. De simkaarthouder in de iPhone 5S lijkt dunner te zijn dan die van de iPhone 5. Het is echter niet precies duidelijk waarom Apple deze stap heeft genomen, al is het natuurlijk mogelijk dat Apple hierdoor intern ruimte besparen. De simkaarthouder van de iPhone 5S is in zowel het goud als beige gefotografeerd, wat doet vermoeden dat de iPhone 5S in meerdere kleuren beschikbaar zal zijn.

De vernieuwde simkaarthouder van de iPhone 5S (bron: BGR)

0 Reactie(s) op: Uitgelekte foto's verklappen grote update iPhone 5S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.