Vervang tekst door emoji in iOS 10

Door: Martin Gijzemijter | 21 september 2016 07:07

How To

Apple staat bekend om z’n vooruitdenkendheid als het gaat om het loslaten van de gevestigde orde. En omdat taal altijd aan verandering onderhevig is, is dat een prima volgende stap om aan te pakken. Daarom verandert iOS 10 je getypte tekst nu in emoji.

Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar ondenkbaar is het niet. Dat het bedrijf gelooft in beeldspraak werd al duidelijk toen emoji een standaardonderdeel werden gemaakt van het iOS-toetsenbord, maar met de komst van iOS 10 gaat men nog een stapje verder. Lees ook: Wat is Raise to Wake in iOS 10 en hoe werkt het?

Tekst vervangen voor emoji’s

Want waarom zou je het met woorden zeggen als je het ook gewoon met plaatjes kan zeggen. Dat lijkt de gedachte te zijn achter de nieuwe functie in iOS 10. Apple maakt het je namelijk extreem makkelijk om tekst te vervangen door emoji. Volautomatisch gaat dat nog niet, maar we verwachten dat dat een kwestie van tijd is.

Hoe werkt het?

Het is natuurlijk superirritant om het typen steeds te onderbreken om een emoticon te kunnen plaatsen. Om die reden heeft Apple besloten om dat proces om te draaien. Eerst typ je gewoon de tekst die je wilt typen. Bijvoorbeeld: Vanmorgen was ik heel erg boos, maar inmiddels ben ik wel weer een beetje blij. Mag ik een knuffel? (Want dat soort teksten sturen wij elkaar op de redactie).

Vervolgens druk je op het wereldbolletje in je toetsenbord om een het emojitoetsenbord te selecteren. Je ziet nu bepaalde woorden oranje kleuren. Dit zijn de woorden die je kunt veranderen in een emoji. Druk op het woord in kwestie en selecteer een emoji. Ziezo, nu heb jij ook een steentje bijgedragen aan de verloedering van de taal. Maar gezellig is het wel.

0 Reactie(s) op: Vervang tekst door emoji in iOS 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.