Tekenen in berichten met Digital Touch in iOS 10

Door: Martin Gijzemijter | 14 september 2016 10:11

How To

Apple is van mening dat digitale communicatie niet zonder emotie hoeft te zijn. Dat toonde het bedrijf al aan toen het emoji’s een standaard onderdeel maakte van het iOS-toetsenbord. Nu gaat het bedrijf een stapje verder met Digital Touch voor iMessage in iOS 10, een extra mogelijkheid om je berichten wat persoonlijker te maken.

Digital Touch is niet helemaal nieuw. We kennen het al van onze Apple Watch, maar tegelijkertijd hebben we onze hartslag nog nooit naar iemand kunnen sturen. Digital Touch op de iPhone is ook iets uitgebreider dan op je Apple Watch. Lees ook: Zo installeer je iOS 10 op je iPhone of iPad.

Werken met Digital Touch

Om Digital Touch te kunnen gebruiken, open je iMessage en een gesprek en druk je op het pictogram met het hartje (naast het pictogram van de App Store). Het Digital Touch-venster wordt nu geopend. Linksboven in dat venster zie je een rondje met een kleur. Door daarop te drukken kun je een andere kleur kiezen. Vervolgens kun je met je wijsvinger een tekening maken in het zwarte vlak.

Wanneer je met één vinger over het scherm beweegt teken je, tik je met een vinger op het scherm, dan stuur je een tikje (oftewel een soort por). Tik je met twee vingers op het scherm, dan stuur je een kusje.

Houd je een vinger ingedrukt op het scherm dan stuur je een vuurbal (want je bent Harry Potter), houd je twee vingers ingedrukt op het scherm dan stuur je een hart. Houd je twee vingers ingedrukt op het scherm en beweeg je ze naar beneden, dan valt het hart uit elkaar.

Stiekem moeten we hier om lachen, want blijkbaar kennen ze bij Apple drie emoties: liefde, een gebroken hart, en vuurwraak.

Tekenen op video

Het leuke van Digital Touch is dat je het tekenen niet alleen op het zwarte canvas kunt doen, maar ook op een foto of video. Hiervoor druk je op het pictogram met de camera, waarna je kiest voor foto of video. Je kunt je tekening maken voordat je de foto of video schiet, of in het geval van video ook tijdens het filmen. Zo krijgt de persoon aan wie je de video stuurt precies te zien wat je tekende op het moment dat je dat deed. Het is natuurlijk maar een eenvoudige gimmick, maar we voorspellen dat héél veel mensen deze functie stiekem erg leuk gaan vinden.

0 Reactie(s) op: Tekenen in berichten met Digital Touch in iOS 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.