Wozniak: ‘Ik werk niet mee aan jOBS omdat ik het script slecht vond’

Door: wouter-hoeffnagel | 28 januari 2013 17:50

Nieuws

Steve Wozniak werkt niet mee aan de film ‘jOBS’ omdat hij het script slechts vond. Wozniak geeft wel advies aan de andere film over Steve Jobs van scriptschrijver Aaron Sorkin.

Wozniak stelt in een vroeg stadium te zijn benaderd met de vraag of hij wilde meewerken aan de film. "Ik las het script zo ver als ik het kon verdragen en vond het slecht. De mensen van Sony kwamen in contact met mij en uiteindelijk heb ik besloten met hen in zee te gaan. Je kan niet aan allebei de films werken en daarvoor betaald worden", zegt Wozniak tegen The Verge.

Onwaarheden

De medeoprichter van Apple zegt dat het vroege script voor jOBS vol onwaarheden stond. "In het vroege script werden dingen gedaan die zo vreemd voor mij zijn als de clip die ik heb gezien (de scène uit jOBS waar Wozniak eerder deze week commentaar op gaf). Jobs zou mij bijvoorbeeld drugs aanbieden. Ik heb Jobs nooit drugs zien doen en hij heeft mij deze ook nooit aangeboden", zegt Wozniak.

"Als wij drugs al hebben besproken, wist hij dat ik geen drugs gebruik, maar in principe geen bezwaren tegen ze heb. Ook wist hij dat ik op school rondhing met vrienden die drugs gebruikte, dus hij zou het niet vreemd hebben gevonden om hier met mij over te praten. Om eerlijk te zijn hadden we het vooral over onze banen en dingen als technologie."

Kritiek op eerste scène

Het is de tweede keer in een week tijd dat Wozniak in gaat op de film jOBS. De eerste scène van de film verscheen eerder deze week op internet, waarna Wozniak liet weten dat de scène niet de waarheid laat zien. Ook stelt Wozniak dat zowel Jobs als hijzelf verkeerd worden gepresenteerd.

0 Reactie(s) op: Wozniak: ‘Ik werk niet mee aan jOBS omdat ik het script slecht vond’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.