Zelf WK-grappen maken voor Facebook?

© PXimport

Zelf WK-grappen maken voor Facebook?

Geplaatst: 4 juli 2014 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Martin Gijzemijter

We blijken met z'n allen weer een verdraaid creatief landje te zijn tijdens dit WK. Na iedere wedstrijd staat er wel weer een reeks grappige plaatjes (of memes zoals we die noemen) op Facebook met scherpe teksten. Daar moet je goed voor kunnen Photoshoppen, toch? Welnee, er zijn handige trucjes.

Goed nadenken... maar niet te lang

Een goede meme is zo gemaakt. Dat wil echter niet zeggen dat je er niet even over mag nadenken. Wat enorm helpt is weten welke memes er al gemaakt zijn door de jaren heen en welke legendarische teksten daarbij horen.

Zo is er de beroemde meme van Lord of the Rings, met de tekst: 'One does not simply walk into Mordor'. Zo'n tekst kun je natuurlijk prima gebruiken voor een Oranje meme, waarbij je Mordor vervangt door het 16-metergebied van het Nederlands elftal. Om maar een voorbeeld te noemen. Probeer het echter allemaal niet té intelligent te maken. Je eerste ingeving is vaak het beste, en hoe makkelijker hoe beter. Dus heb je een leuk plaatje en een leuke tekst in je hoofd? Dan is dat vaak al genoeg.

 

© PXimport

Je kunt natuurlijk gebruikmaken van beroemde meme-teksten.

Meme generator

Vervolgens hoef je nog steeds geen flinke Photoshop-skills te hebben om iets leuks in elkaar te draaien. Je kunt daar namelijk prima een meme-generator voor gebruiken. Wanneer je daarop zoekt op Google vind je de wereld aan handige sites, maar welke we fantastisch vinden is Memegenerator.net.

De reden hiervoor is dat je niet alleen een overzicht vindt van de meest legendarische memes, maar heel eenvoudig zelf een nieuwe kunt maken, en in de meeste gevallen niet eens zelf het plaatje hoeft te zoeken. Je zoekt simpelweg op de naam van de persoon of onderwerp dat je wilt gebruiken, selecteert een plaatje en voegt een tekst toe. Zo eenvoudig is het. Delen op Facebook en je hebt je eerste meme gemaakt.

 

© PXimport

Je hoeft vaak zelf het plaatje niet eens te verschaffen.

Memes op je iPhone

Wil je het nog makkelijker? Dan kun je eens proberen om een meme te maken op je iPhone. Hiervoor download je de app genaamd Meme Design uit iTunes. Daar betaal je wel 1,79 euro voor, maar daar krijg je wel een hoop gemak voor terug.

Ook hier zoek je een afbeelding voor bij je meme (de database is iets minder uitgebreid dus de kans is aanwezig dat je zelf een foto zult moeten uploaden), plaats je er een slim bijschrift bij en kun je de meme rechtstreeks delen met Facebook. Zo ben jij straks de eerste die een slimme meme over Costa Rica heeft, nog tijdens het doelpunt dat Van Persie scoort.

 

© PXimport

Een meme maken op je iPhone gaat wellicht nog veel sneller.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten