12 tips om meer uit Google Drive te halen

Door: evi-maquoi | 25 november 2015 14:49

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 5 - Op alle apparaten

We hebben het tot nu toe uitsluitend over de browserversie gehad, maar Google Drive is ook beschikbaar als tool voor je Windows-computer of Mac. Om de software te installeren, surf je naar www.google.com/drive/download en klik je op Drive Downloaden > Mac en pc. Vervolgens accepteer je de servicevoorwaarden en volg je de installatieprocedure. Log in met je Gmail-account.

Tip 5 - Je kunt je Drive gewoon als map in je verkenner benaderen.

Je vindt nu een extra Google Drive-map in je verkenner terug. De eerste keer moet je het programma de tijd geven om alle bestanden te synchroniseren. Een groen vinkje op een bestand of map betekent dat alles gesynchroniseerd is. Bestanden toevoegen of verwijderen gaat gewoon zoals je gewend bent van lokale mappen, en om een bestand of map te delen kies je in het rechtermuisknopmenu voor Google Drive > Delen. Via de App Store en Google Play kun je ook nog een app downloaden zodat je ook gemakkelijk toegang krijgt tot je bestanden via je smartphone of tablet.

Tip 6 - 15 gigabyte

Je krijgt van Google 15 gigabyte opslagruimte volledig gratis. Wil je zien hoeveel ruimte je al gebruikt hebt, kijk dan in je browser in de linkerbenedenhoek. Die 15 gigabyte is niet alleen voor je Drive, maar ook voor al je berichten in Gmail en back-ups van Google Foto's. Via www.google.com/settings/storage krijg je een gedetailleerd overzicht van de verdeling van je opslagruimte. Op je pc of Mac zie je dit door simpelweg op het Google Drive-icoontje in de balk te klikken.

Tip 6 - Ook al je e-mails en de bijlagen hiervan maken gebruik van die 15 GB gratis opslagruimte.

Meer opslag nodig?

Per Gmail-adres krijg je 15 GB opslagruimte. Is dit te weinig voor jou? Bij de aankoop van bepaalde Android-smartphones en chromebooks krijg je gedurende één of twee jaar 100 GB opslagruimte extra. Er zijn ook verschillende abonnementen beschikbaar. Voor net geen 2 dollar per maand krijg je 100 GB opslagruimte extra (dus 115 GB in totaal). Als dat nog niet volstaat kun je ook kiezen voor een maandelijks abonnement van 9,99 dollar. In ruil voor dat bedrag krijg je 1 TB opslagruimte in de cloud. Er zijn ook nog duurdere abonnementen die je 10, 20 of 30 TB opslagruimte geven. Hier betaal je respectievelijk bijna 100, 200 en 300 dollar per maand voor.

Tip 7 - Extra apps

Standaard heb je in Google Drive zes applicaties ter beschikking: Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren, Tekeningen en My Maps. Je kunt echter nog meer handige apps aan Google Drive koppelen. Ga naar Nieuw > Meer > Meer apps koppelen om een overzicht te krijgen. Met ZIP Extractor kun je bijvoorbeeld zip-bestanden uitpakken en opslaan op Google Drive en PDF Mergy is een populaire webapplicatie om meerdere pdf's vanuit Drive samen te voegen tot één pdf-bestand. Om zo'n extra app toe te voegen aan jouw Google Drive volstaat het om op Koppelen te klikken.

Tip 8 - Bijlagen Gmail

Aangezien Gmail en Drive uit dezelfde stal komen, werken de toepassingen ook goed samen. Zo is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om bijlagen uit e-mails op Google Drive op te slaan, zodat je de bestanden op elk apparaat kunt weergeven en delen. Je houdt je muiscursor simpelweg boven de bijlage in Gmail en vervolgens klik je op het Google Drive-logo. In een pop-up-menu kun je een bestaande map op Google Drive kiezen of een nieuwe map aanmaken.

Tip 8 - Belangrijke bijlagen uit je mailbox bewaar je in één muisklik op Google Drive.

1 Reactie(s) op: 12 tips om meer uit Google Drive te halen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 november 2015 08:33 Anoniem
  "12 tips om meer uit google drive te halen" en tip 1 is hoe je een account aanmaakt… Dan haalde je inderdaad voorheen wel erg weinig uit google drive. #stommetitel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.