12 tips om meer uit Google Drive te halen

Door: evi-maquoi | 25 november 2015 14:49

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 9 - Foto's back-uppen

Wil je de foto's die je met je smartphone maakt back-uppen in je cloudopslag van Google Drive? Dat kan heel eenvoudig via Google Foto's. Die app staat standaard geïnstalleerd op Android-apparaten en iOS-gebruikers kunnen hem gratis installeren via de App Store. Op beide platformen kun je kiezen in welke bestandsgrootte je de foto's wilt uploaden. Je foto's en video's kunnen volledig gratis en met een onbeperkte hoeveelheid opgeslagen worden in standaardkwaliteit (maximaal 2048 pixels aan de langste zijde voor foto's en maximaal 15 minuten in 1080p voor video).

Tip 9 - Je kunt al je foto's onbeperkt back-uppen in standaardresolutie.

Het is ook mogelijk om de foto's in volledige resolutie te back-uppen, maar dan tellen ze wel mee in de opslagruimte van je Drive. Verder kun je ook nog aangeven of je foto- en video-uploads alleen via wifi of ook via een mobiele dataverbinding geüpload mogen worden. Om je databundel te besparen raden we aan om uitsluitend via wifi te uploaden. Overtuigd? Open dan Google Foto's op je Android- of iOS-apparaat, log in met je Gmail-account als daarom gevraag wordt en tik daarna links bovenaan op de knop met de drie streepjes. Kies Instellingen en schakel Back-up en synchronisatie in. Vervolgens kun je kiezen in welke kwaliteit en via welke verbinding (wifi of ook mobiele data) Google Foto's een back-up mag maken. Android-gebruikers hebben zelfs nog een aparte optie voor roaming. Zij kunnen instellen om foto's te back-uppen via een mobiele dataverbinding, tenzij ze zich in het buitenland bevinden.

Tip 10 - Offline werken

Ook zonder internetverbinding kun je documenten, spreadsheets en presentaties weergeven en bewerken. Om deze bestanden offline beschikbaar te maken, heb je wel Google Chrome nodig. In andere browsers werkt dit niet. Om offline synchronisatie in te schakelen, klik je in Google Drive rechtsboven op het tandwiel en kies je Instellingen. Scrol hier iets naar beneden en kies bij het kopje Offline voor Bestanden uit Google Documenten ... kunt bewerken.

Tip 10 - Dankzij offline synchronisatie kun je altijd bij je Google Drive-bestanden in Google Chrome.

Gebruik je de Windows- of Mac-toepassing van Google Drive? Dan kun je uiteraard ook je bestanden weergeven en bewerken via je verkenner.

Tip 11 - Documenten scannen

Heb je weleens een pdf nodig van een belangrijk document? Een ontvangstbewijs, brief of rekeningafschrift bijvoorbeeld. Dankzij de Google Drive-app voor Android kun je van een foto een doorzoekbare pdf maken. Hoe? Open Google Drive op je Android-smartphone en tik op het rode plusteken in de rechterbenedenhoek. Kies Scannen om de camera te openen. Houd je telefoon zo stil mogelijk vast en tik op de blauwe knop om de opname te maken. Bekijk de preview. Als je tevreden bent, tik je op het vinkje. Het bestand wordt als Gescand_datum-tijd.pdf opgeslagen in je opslagruimte van Drive.

Tip 12: Browserextensies

Er zijn ook heel wat interessante browserextensies voor Google Drive. Je hebt bijvoorbeeld de officiële Google Drive-extensie voor Chrome maar ook GDrive Panel voor Mozilla Firefox is een aanrader. Beide extensies maken het mogelijk om Google Drive in de browser te implementeren, zodat je tijdens het surfen heel snel toegang krijgt tot je bestanden in de cloud. De extensie Opslaan in Google Drive voor Google Chrome maakt het zelfs mogelijk om webinhoud of screenshots onmiddellijk op te slaan in Google Drive.

Tip 12 - Een interessante pdf gevonden tijdens het surfen? Je kunt hem direct opslaan in je Drive.

1 Reactie(s) op: 12 tips om meer uit Google Drive te halen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 november 2015 08:33 Anoniem
  "12 tips om meer uit google drive te halen" en tip 1 is hoe je een account aanmaakt… Dan haalde je inderdaad voorheen wel erg weinig uit google drive. #stommetitel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.