15 gezellige iPad-games voor de kerstdagen

Door: richard-borgman | 16 december 2014 10:02

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Tijdens de feestdagen heeft men vaak meer tijd voor elkaar en wordt er lekker gegeten, een film gekeken of een spel gespeeld. Moet de iPad opgeborgen? Nee, de iPad komt hierbij van pas, met digitale bord- en kaartspellen, apps om met de kinderen te spelen en verrassende apps voor de hele familie.

The Game of Life

Prijs: € 4,49

Score: 4 / 5

In het digitale bordspel The Game of Life for iPad, of op z'n Hollands gewoon Levensweg, doorloop je verschillende fases in het leven over een ganzenbordachtig bord. Werken, naar school gaan, trouwen en kinderen krijgen zijn onderdelen van het spel. In de iPad-versie van deze simpele maar familievriendelijke game kun je van heel dichtbij kijken of juist van veraf voor een overzicht van het gehele bord. Heb je gewonnen, dan wordt aan het einde van de rit de succesvolle levensweg nog eens uitgebeeld. Tot maximaal zes spelers, maar stiekem ook wel leuk in je eentje.

Monopoly (+ in-app-aankopen)

Prijs: Gratis

Score: 3,5 / 5

Monopoly bestaat al zo'n tachtig jaar en is nog steeds een van de populairste bordspellen ter wereld. Bij de iPad-versie hoeft niemand zijn stapeltje geld te tellen en zijn hotels te rangschikken. Leg de iPad op tafel en je kunt meteen spelen. Deze gratis versie van de game werkt prima. Naast de klassieke modus is er een spelstand waarin je zelf de spelregels kunt aanpassen. De advertenties kun je verwijderen met een in-app-aankoop. De vormgeving en de 3D-beelden en -animaties zien er mooi uit, maar staan het overzicht niet in de weg.

Skip-Bo

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Score: 4 / 5

Skip-Bo is het perfecte spel voor als je een moment met vrienden of familie aan tafel deelt en geen zin hebt om spelregels te leren. Het spel gebruikt kaarten met cijfers 1 t/m 12. In het midden worden stapels gevormd die beginnen met 1. Leg kaarten uit je hand neer die telkens één hoger zijn, dus een 7 op een 6 of een 12 op een 11. Simpel én gezellig.

Catan HD

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Score: 4,5 / 5

We hebben het al eens eerder gezegd: Kolonisten van Catan spelen op de iPad is een van de beste voorbeelden van hoe leuk een digitaal bordspel kan zijn. De zeer gebruikersvriendelijke app maakt het handelen, grondstoffen verzamelen en overwinningspunten binnenslepen tot een feest. Voor de kenners en gevorderden zijn de uitbreidingen De Zeevaarders en Steden en Ridders los verkrijgbaar als in-app-aankopen van 4,49 euro.

1 Reactie(s) op: 15 gezellige iPad-games voor de kerstdagen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 december 2014 15:13 Anoniem
  ja gezellig allemaal naar je schermpje staren….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.