3D-routes in Google Maps via Live View

Door: Daan Doedens | 03 januari 2022 08:32

live view
How To

Google Maps is een prima navigatie-app voor in de auto, maar wist je dat ook wandelaars veel aan Maps kunnen hebben? En dan doelen we niet op de gewone routebeschrijvingen: in Maps zit namelijk een functie ingebouwd waarmee je op basis van augmented reality een 3D-weergave van de route kunt zien, gewoon op het scherm van je telefoon. De functie heet Live View, en zo werkt ‘ie.

Alles wat je nodig hebt is een smartphone met Google Maps. Die smartphone moet worden ondersteund voor AR-doeleinden, maar verreweg de meeste enigszins recente telefoons werken prima. Verder moet je dus even de Google Maps-app downloaden, als je die niet al gebruikte. Ook moet de regio waarin je loopt bekend zijn binnen Google Maps, iets wat in Nederland doorgaans niet zo’n probleem is, zolang je niet van de gebaande paden wijkt. 

Live View aanzetten

Om de functie te gebruiken, open je de Google Maps-app op je telefoon en voer je de locatie in waar je naartoe wil. Tik op Route en zorg ervoor dat de wandelaar is geselecteerd. Normaal gesproken tik je nu op Start, maar wij tikken op de knop ernaast: Live View. Die knop opent je camera (geef even toegang bij het gebruik van de app, als je dat nog niet had gedaan). 

Draai rond met de camera tot Maps herkent waar je staat - het helpt om grote gebouwen, kruispunten of andere herkenbare plekken te nemen. Vooral in steden zou het geen problemen moeten opleveren, via de GPS-locatie van je telefoon snapt Google doorgaans prima waar je ongeveer staat. 

live view
live view

Live View gebruiken

Als Maps je locatie heeft herkend, kun je beginnen. In plaats van een stippellijn of een stappenplan zie je een pijl voor je neus die aanwijst welke kant je op moet. De app geeft ook aan hoe de straat heet die je in moet lopen en hoe ver je ervandaan bent, dus als je twijfelt kun je altijd de harde data gebruiken.

Volg de pijlen, en je komt uiteindelijk bij je bestemming aan. Houd wel in je achterhoofd dat je je op de openbare weg begeeft: wandelen terwijl je naar het scherm van je smartphone staart is niet ongevaarlijk. Kijk voldoende om je heen en houd je aan de verkeersregels. En als je het even niet meer weet, kun je altijd de platte 2D-weergave gebruiken - of het gewoon even vragen, natuurlijk. 

0 Reactie(s) op: 3D-routes in Google Maps via Live View

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.