5 dingen die je moet weten over het stoppen van Live Mail 2012

Door: lub-snoek | 30 mei 2016 14:30

Apps & Software

Microsoft heeft in mei aangekondigd dat de e-mailadressen van Hotmail, Live.nl en Outlook.com vanaf juni niet meer compatibel zullen zijn met Windows Live Mail 2012.

Outlook.com krijgt een vernieuwing waardoor het verouderde Windows Live Mail niet meer in staat is om mail van deze drie domeinen te downloaden en verzenden. Gebruik jij nog Windows Live Mail 2012? Dit is wat je kan doen. Lees ook: E-mail exporteren en importeren doe je zo.

1. Mail en Agenda

Heb je al Windows 10? Dan kun je gebruik maken van de ingebouwde Mail- en Agenda-apps van Windows 10 om Hotmail/Live/Outlook-berichten te lezen en te versturen.

2. Gratis Windows 10

Heb je nog geen Windows 10? Als je computer op Windows 7 of Windows 8 draait kun je tot 29 juli gratis upgraden naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft.

3. Webmail

Hoewel de applicatie vanaf juni niet meer werkt, kun je altijd nog gebruik blijven maken van de website via Outlook.com als webmail. Deze website blijft gewoon werken voor alle versies van Windows. De webmail van Outlook werkt snel en gemakkelijk en biedt vrijwel dezelfde functionaliteit die je ook hebt met andere mailprogramma's.

4. Microsoft Office

Heb je op je computer een Microsoft Office-pakket van 2013 of 2016? Dan heb je waarschijnlijk ook het programma Outlook op je computer staan. Outlook 2013 en Outlook 2016 ondersteunen mailaccount van Hotmail, Live en Outlook en deze blijft gewoon werken op Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

5. Gmail en Yahoo

Hotmail, Live en Outlook doen het straks niet meer, maar andere email-clienten blijven het wel gewoon doen. Als je Windows Live Mail 2012 gebruikt met Gmail of Yahoo, heb je dus niets te vrezen. Alleen de functionaliteit met Outlook-gerelateerde account valt weg vanwege vernieuwde synchroniseringsmethodes.

5 Reactie(s) op: 5 dingen die je moet weten over het stoppen van Live Mail 2012

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 mei 2016 19:33 Kasander
  Dus gewoon even Live de-installeren, Thunderbird installeren, mail instellen en je kan gewoon weer werken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 mei 2016 20:22 Anoniem
  Rare manier van uitdrukken in punt 5. Hotmail, Live en Outlook zijn geen e-mailclienten en GMail en Yahoo ook niet. Dat zijn e-maildiensten. De clienten zijn de programma's als Windows Mail en Thunderbird.

  Ik ken Windows Live Mail niet, maar als die client straks niet meer met deze diensten om kan gaan, vrees ik dat Thunderbird dat ook niet kan. Blijkbaar gaat de boevenbende in Redmond weer eens een standaard verkrachten. Anders zou ik niet weten waarom welke mail client dan ook niet meer met Hotmail mail zou werken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 mei 2016 23:36 henkzelf
  Man man man, dat Microsoft maakt het steeds bonter, ook hier maken ze geen vrienden!
  Volgens mij is dit weer een chantage om gebruikers over te dwingen naar de ingebouwde mail app van Windows 10 die echt verschrikkelijk is in gebruiksvriendelijkheid.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 juni 2016 22:40 Anoniem
  Dat gemekker over Microsoft slaat nergens op. Gewoon Outlook niet gebruiken. Al die "moderne" e-mail diensten als G-mail, Hotmail, Yahoo halen het per definitie niet bij de klassieke eenvoud van de meeste web mail diensten van de providers. Zelf heb ik XS4ALL als provider en die mail ontvang ik gewoon in WLM 2012, die ook Usenet text groepen ondersteunt. Goede tweede is Opera Mail (mail, feeds, Usenet), dat in combinatie met m'n Opera browser (Chrome clone, maar dan stukken beter).
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 juni 2016 13:42 Anoniem
  Volgens mij geldt dit alleen als je je complete outlook-account met Windows Live Mail (dus incl. agenda en contacten) wilt synchroniseren. Outlook ondersteunt namelijk niet meer het "DeltaSync protocol" en dat gebruikt WML daarvoor.
  Wil je alleen e-mails synchroniseren, dan zal dat nog steeds mogelijk zijn met IMAP, SMTP en POP3 protocollen

  IMAP: imap-mail.outlook.com 993 SSL
  SMTP: smtp-mail.outlook.com 587 SSL
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.