5 redenen om nu in Netflix te duiken

© PXimport

5 redenen om nu in Netflix te duiken

Geplaatst: 17 oktober 2013 - 05:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Netflix is ruim een maand beschikbaar in Nederland. Net als bij andere vroege vogels zit ook mijn gratis proefmaand er dus op, en wordt er netjes 8 euro per maand betaald om te blijven kijken. Ben jij nog altijd niet aan Netflix begonnen? Hier vijf redenen waarom je niet langer moet wachten...

1. Gratis Netflix-maand

De grootste reden om Netflix op zijn minst een kans te geven, is de gratis proefmaand die de dienst voor iedere gebruiker beschikbaar stelt. En dat geeft je ook direct de mogelijkheid eens te beoordelen of alle heisa van de afgelopen vijf weken terecht was. Niet tevreden met Netflix? Zeg dan wel bijtijds op. Netflix zal je proefabonnement namelijk stilzwijgend omzetten naar een betaald abonnement.

Besluit je Netflix te houden, dan zal je maandelijks 8 euro gaan betalen. Of Netflix dit bedrag waard is, zal alleen jijzelf kunnen beoordelen. Feit is wel dat het een relatief laag bedrag is, gezien alle content die je kunt kijken. Jammer is wel dat het aanbod nog flink te wensen overlaat als we het naast dat van de Verenigde Staten leggen, en dit zal ongetwijfeld ook nog wel even zo blijven.

Tip: Wil je de volledige Amerikaanse Netflix-catalogus tot je beschikking krijgen? Lees dan onze How To: Haal de Amerikaanse Netflix naar Nederland, waarmee je via een kleine omweg alsnog alle Amerikaanse content kunt kijken met je Nederlandse abonnement.

2. De Netflix-ervaring

Netflix is snel. Heel snel. Hoewel het jammer is dan niet alle mogelijke content in full hd beschikbaar is, kunnen we toch weinig kritiek geven op de beeldkwaliteit. Daarbij is ook de interface van alle Netflix-apps erg overzichtelijk, en vind je binnen no time video's die speciaal voor jou geselecteerd zijn. De video's worden vrijwel direct ingeladen, en hoewel er een wat lage bitrate van 5 Mbit/s wordt gebruikt om alles soepel te laten lopen, is het beeld opvallend scherp. Vooral wanneer we dit naast andere streaming videodiensten leggen. Daarbij heb ik de afgelopen maand geen enkele keer een hapering in het beeld gezien, laat staat een vastgelopen app.

3. Kijken op meerdere apparaten

Naast de snelheid, beeldkwaliteit en de interface, draagt ook de ondersteuning voor veel verschillende apparaten bij aan de Netflix-ervaring. Smart tv's, gameconsoles, smartphones, tablets, mediaspelers, op werkelijk ieder apparaat kan je een Netflix-app installeren en inloggen met je account. Daarbij is Netflix ook nog geoptimaliseerd om veelvuldig te schakelen tussen devices. Ben je bijvoorbeeld met een film begonnen op je smart tv, maar wil je het laatste halfuurtje in bed afkijken op je iPad? Geen probleem. Zodra je op de iPad inlogt op de Netflix-app zal hij direct weten wat je aan het kijken was, en stap je precies op het juiste moment weer in de film.

 

© PXimport

4. Netflix series

Netflix is in de Verenigde Staten al enkele jaren bezig aan een flinke opmars. Zo sterk zelfs dat de dienst onlangs goed was voor een derde van al het nachtelijke internetverkeer. Naast de series van traditionele tv-zenders, biedt Netflix inmiddels ook een handjevol eigen series aan. Aanraders voor je proefmaand zijn onder meer Orange is the new Black en het veelgeprezen House of Cards met Kevin Spacey in de hoofdrol. Netflix zegt in de toekomst meer van dergelijke series te willen gaan produceren, en dat zien we natuurlijk alleen maar als goed nieuws.

 

© PXimport

5. Als eerste alle Disney films

Netflix heeft een exclusieve deal gesloten met Disney, die inhoudt dat films van deze maatschappij (en Pixar, Marvel, Lucas) na de bioscooprelease als eerste te kijken zullen zijn op Netflix. Hiermee troeft Netflix niet alleen traditionele tv-zenders af, maar ook betaalde diensten als Film 1. Nederland is het eerste land waarop de overeenkomst van toepassing is. We mogen dan minder content tot onze beschikking hebben, de nieuwste Disney-films zullen we wel als eerste te zien krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten