De 9 leukste apps om in de lente te duiken

Door: andre-kies | 27 maart 2014 09:53

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Afgelopen winter werden we al getrakteerd op een paar zonnige dagen. Als dit een voorbode is voor de lente, dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Wij hebben negen leuke lente-apps voor je uitgezocht om het tot een onvergetelijk voorjaar te maken.

1. Buienradar

Het belangrijkste is natuurlijk dat we het zonnetje weer zien stralen. Buienradar is een goede applicatie om er achter te komen wat voor weer het wordt. Je wilt natuurlijk niet zonder jas naar buiten lopen om een paar uur later drijfnat thuis te komen door een onverwachte bui.

Met Buienradar kun je een korte blik in de toekomst werpen met behulp van radar- en satellietbeelden en krijg je de hele dag weersvoorspellingen. Je weet dus precies welke dag je wel of niet een jas aanmoet.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store.

2. Natuur Routes Natuurmonumenten

Als je dan goedgekleed het huis uitgaat, weet je dan ook waar je naartoe moet? De app van Natuurmonumenten helpt je daarbij. Je kunt routes zoeken op basis van de activiteit die je wilt ondernemen. Je geeft aan of je wilt wandelen, fietsen of kanoën en vult de plaats in waar je dat wilt doen. De app zoekt dan voor jou de dichtstbijzijnde locaties uit en geeft ook alternatieven op afstand. Je hoeft dus niet elke keer dezelfde route te lopen of fietsen.

Het handige aan deze app is dat je ook routes kunt downloaden en opslaan, waardoor je deze offline kunt raadplegen. De applicatie weet met je gps-gegevens ook precies waar je bent.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

3. Op Stap met de Hond

Als je er graag op uittrekt met je hond, dan is Op Stap met de Hond een ideaal hulpmiddel om te bepalen waar je heengaat. In het startmenu geef je aan in welke provincie je gaat wandelen, waarna de beste opties worden getoond.

Als je er een aanklikt krijg je informatie over de route/streek. Zo weet je precies wanneer de route open is voor honden, of de hond mag loslopen en of er uitrustlocaties aanwezig zijn om een drankje en een hapje te nuttigen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je hond alleen buiten moet wachten.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

4. Fietstijden.nl

Je kunt ook op zoek zijn naar een sportievere aanpak in de lente. Voor de fietsers is Fietstijden.nl een handige applicatie om te meten hoeveel kilometers je rijdt, welke route je hebt gereden en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je hoeft niet online te zijn om je progressie bij te houden, via gps wordt alle info verzameld. Er is ook een audiocoach aanwezig die je tijdens het rijden meldt hoe hard je rijdt en hoeveel kilometers je hebt gereden.

De tijden en uitkomsten van je rit kun je met anderen vergelijken die de app ook gebruiken.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

2 Reactie(s) op: De 9 leukste apps om in de lente te duiken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 april 2014 21:10 Anoniem
  Jullie zijn Ingress vergeten. Daarvoor moet je de deur wel uit :D
  En wel de enlightened joinen hé!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 april 2014 08:15 Anoniem
  @Gast Ha, klopt. Enlightened maakt alles groen, ook op de mindere lente dagen :-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.