9 tips om alles uit Netflix te halen

Door: jared-newman | 09 maart 2015 08:02

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Zoek verder dan Netflix

Op Netflix zoeken kan zonde van je tijd zijn als je op zoek bent naar iets specifieks dat de dienst misschien helemaal niet heeft. In plaats daarvan kun je je zoektocht uitbreiden met WhereToWatch, een videozoekmachine die verschillende legale online bronnen gebruikt, waaronder Amazon, iTunes en Hulu. Je kunt op titel, acteur of regisseur zoeken, en hoewel het een aantal gaten heeft, zal het je de teleurstelling van het op Netflix met lege handen thuiskomen besparen.

Beheer je profiel

Als je wat teleurgesteld bent door de aanbevelingen van Netflix, kan dat komen doordat je de dienst niet van genoeg data voorzien hebt. Begin door naar het Edit Profiles-gedeelte van de Netflix-website te gaan, en zorg dat iedereen in je huishouden een eigen profiel heeft. Je kunt gratis een aantal verschillende profielen op één enkele account hebben.

Ga nu naar het Your Account-gedeelte van de website van Netflix, en klik op Taste Preferences, waar je kunt aangeven hoe veel (of hoe weinig) je van bepaalde genres houdt. Je kunt ook de Ratings Wizard gebruiken om sterbeoordelingen te geven aan de films en programma's die je al bekeken hebt. Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat die banale direct-to-dvd-horrorfilms permanent uit je menu's verbannen worden.

Leer een aantal sneltoetsen

Netflix bekijken op een laptop is niet zo comfortabel als het achteroverleunen met een tv en afstandsbediening, maar het gebruik van sneltoetsen maakt het een stuk eenvoudiger. Een aantal van deze bedieningen werkt ook op andere videosites, zoals YouTube en Hulu, dus het is handig om ze te onthouden:

- Enter of Spatiebalk: Pauze/afspelen

- Pijl naar links: Terugspoelen

- Pijl naar rechts: Doorspoelen

- Pijl omhoog: Volume Omhoog

- Pijl omlaag: Volume Omlaag

- M: Geluid uit

- F11: Volledig Scherm (alleen Chrome)

Pas een aantal instellingen aan

Voor mensen die veel buitenlandse dingen bekijken, is het Subtitle Preferences-menu van Netflix de moeite van het bekijken waard. Je kunt de kleur, het formaat en het lettertype van alle ondertitels en bijschriften aanpassen. Het werkt op alle apparaten, behalve iOS-devices, die hun eigen instructies hebben. Kijk ook eens naar het Playback Settings-menu, waarmee je handmatig de videokwaliteit kunt aanpassen en het automatisch afspelen van de volgende video in een serie kunt uitschakelen. En als je je stoort aan het automatisch sorteren van je "MyList"-wachtrij, kun je Manual Ordering inschakelen om ze handmatig te sorteren.

Minimaliseer buffering

Als Netflix je blijft bombarderen met het gevreesde "buffering" icoon, kun je misschien de audio- en videokwaliteit opofferen voor een vloeiendere weergave. Houd tijdens het streamen Ctrl-Shift-Alt ingedrukt en druk op S om het bitrate-menu tevoorschijn te halen. Selecteer lagere getallen voor audio en video bitrate om de kans op vloeiendere streaming te vergroten, en klik op Override. Je kunt alles weer ongedaan maken door terug naar het menu te gaan en op Reset te klikken.

0 Reactie(s) op: 9 tips om alles uit Netflix te halen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.