Nest brengt slimme thermostaat en rookmelder naar Nederland

Door: Joris Peterse | 06 september 2014 11:11

Nieuws

Nest verkoopt vanaf eind september zijn zelflerende thermostaat en rookmelder uit op de Nederlandse markt. Dit maakte Marketing manager Lionel Pailet zaterdagmorgen bekend tijdens de IFA in Berlijn.

De zelflerende thermostaat zet als doel om wanneer het kan energie te besparen. Dit doet de thermostaat door je ideale temperatuur vast te stellen en pas de boiler laat stoken wanneer er daadwerkelijk mensen in huis zijn. Wanneer je de thermostaat verbindt met internet (wat geen overigens geen verplichting is) , worden ook weergegevens verzameld om de binnentemperatuur optimaal te houden. De internetverbinding zorgt er ook voor dat via een app exact bijgehouden kan worden hoeveel energie er per maand verstookt wordt en kan een overzicht worden opgevraagd van de temperatuur in de kamer(s).

Rookmelder

De rookmelder van Nest (Nest Protect) is vooral bedoeld om zo duidelijk mogelijk je te laten weten wat er aan de hand is. Wanneer er brand uitbreekt, of wanneer er veel koolmonoxide vrijkomt, laat een stem je weten wat er gaande is en hoe je het beste erop reageert. Bijvoorbeeld wanneer koolmonoxide langzaam vrijkomt. Als je meerdere Nest Protects in huis hebt werken de apparaten ook samen, door gezamenlijke meldingen te geven en in te spelen op de bron van de rook of koolmonoxide. Omdat de rookmelder ook voorzien is van een luchtvochtigheidssensor, zal het apparaat niet afgaan als het water kookt of als je uit de badkamer stapt na een hete douche.

Als de rookmelders verbonden zijn met internet, kunnen waarschuwingen gegeven worden in de app, maar ook geeft de app weer wat de batterijstatus is.

Wanneer je zowel de thermostaat als de rookmelder in huis hebt, zijn de apparaten ook in staat samen te werken. Bijvoorbeeld als de rookmelder een koolmonoxidelek registreert, zet de thermostaat de boiler uit, omdat dit dikwijls een bron is van dit soort lekken.

Via de internetverbinding van de apparaten valt ook veel te automatiseren en configureren. Bijvoorbeeld via een koppeling met IFTTT of Google Now.

Beide apparaten zijn eind september beschikbaar in zowel Nederland als België. Officiële data en prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, maar de rookmelder gaat ongeveer 155 euro kosten en de thermostaat zo'n 230 euro. In Nederland wordt de thermostaat ook aangeboden via Essent.

4 Reactie(s) op: Nest brengt slimme thermostaat en rookmelder naar Nederland

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 september 2014 15:04 Anoniem
  Is dit artikel via Google translate vertaald uit het Chinees ofzo? Wát een fouten zeg….
  Maar wél mooi dat deze gadgets ook in NL verkocht gaan worden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 september 2014 11:52 Anoniem
  Wel weer een hoge prijs hier in Nederland 155,00 voor de rookmelder in de USA 99,00 usd omgerekend zo'n 76,00 euro daar koop je er dus 2 voor.
  Moeten we hier nu weer geld verdienen op veiligheid is rond de 80,00 eurrie weer niet genoeg??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 september 2014 12:57 Anoniem
  Er wordt altijd geld verdient op veiligheid, hoeveel is afhankelijk van de marktvraag, en hoeveel de consument er zelf bereid is, er voor te willen betalen. heb je, je interieur samengesteld uit kringloop winkel meubels, tja, dan kan je jezelf afvragen of zo'n investering de moeite waard is, Maar heb pas je, je hele koop (eigen)huis bijvoorbeeld ingericht met nieuwe vloerbedekking en gloednieuwe IKEA meubels …of zoiets…….tja…..dan…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 september 2014 13:54 Anoniem
  Gloednieuwe IKEA-meubels? Zijn die geld waard dan?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.