Advanced Renamer - Bestanden in batch hernoemen

Door: ignace-de-groot | 14 juni 2016 10:29

Review

Een bestand hernoemen heb je zo voor elkaar in Windows. Het wordt al flink wat lastiger of zelfs onmogelijk wanneer je een hele groep bestanden in één keer volgens een bepaald stramien wilt hernoemen. Dan heb je aan Advanced Renamer een krachtig hulpmiddel.

Advanced Renamer

Prijs

Gratis

Taal

Nederlands

OS

Windows (XP en hoger)

Website

www.advancedrenamer.com

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Krachtige mogelijkheden
  • Gecombineerde operaties
  • Minpunten
  • Niet altijd even gebruiksvriendelijk

Het programmavenster van Advanced Renamer komt in eerste instantie misschien wat overweldigend over, maar na enige inwerking blijkt de tool zeer logisch in elkaar te steken. Lees ook: 6 gratis tools om productiviteit te verhogen.

Allereerst geef je aan welke bestanden je wilt hernoemen, waarna je aangeeft hoe je dat precies wilt aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld tekens verplaatsen, verwijderen, vervangen of toevoegen. Afhankelijk van je keuze verschijnt dan een aangepast dialoogvenster met bijkomende opties.

Kies je bijvoorbeeld Karakter vervangen, dan kun je onder meer aangeven welke tekens je wilt vervangen en waardoor precies, of de operatie hoofdlettergevoelig is en of je vervanging wilt beperken tot de bestandnaam, de extensie of beide. Zodra je een optie wijzigt, zie je onmiddellijk ook het resultaat (via een lijst met de originele versus de gewijzigde bestandsnamen).

Mogelijkheden te over, je moet alleen even de weg vinden.

Combinaties

Je hoeft je overigens niet te beperken tot één enkele operatie: Advanced Renamer laat je namelijk verschillende methodes combineren, waarbij je wel rekening moet houden dat ook de volgorde van de uit te voeren operaties relevant kan zijn. De tool is wel zo attent je te wijzen op eventuele conflicterende situaties, bijvoorbeeld wanneer meerdere bestanden dezelfde naam dreigen te krijgen. Je beslist dan zelf hoe je zo'n conflict oplost.

Foute batchoperatie? Niet zo erg: Advanced Renamer maakt die wel weer ongedaan!

Ook wanneer je per abuis een verkeerde batchoperatie hebt uitgevoerd, hoef je nog niet in paniek te raken. Advanced Renamer voorziet namelijk in een superhandige functie 'ongedaan maken', waarna de tool de geselecteerde batchoperatie netjes zal terugrollen.

Extra's

Leuke, maar weliswaar niet zo gebruiksvriendelijke toevoegingen aan Advanced Renamer zijn onder meer het wijzigen van mp3-bestanden op basis van ID3-tags, het toevoegen van de locatie (stad, land) van foto's waarbij gps-data beschikbaar zijn of het aanpassen van de naam van videobestanden op basis van bepaalde video- of audio-eigenschappen.

Conclusie

Advanced Renamer is een erg flexibele oplossing om bestanden in batch te kunnen hernoemen. Het programma vergt weliswaar enige inwerking, maar het loont!

0 Reactie(s) op: Advanced Renamer - Bestanden in batch hernoemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.