© PXimport

Een agenda in Excel

Geplaatst: 18 november 2013 - 05:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Een fysieke agenda die je met een pen bewerkt is voor sommigen prettig, anderen hebben een hekel aan tipp-ex en gaan voor digitaal. In Excel heb je meerdere mogelijkheden voor standaard agenda-sjablonen.

Hieronder vind je een kort stappenplan voor het aanmaken van een standaard agenda in Excel die je vervolgens zelf kunt invullen en aanpassen aan je wensen. Er zijn heel veel uiteenlopende sjablonen beschikbaar, zelf maken lijkt op tijdverspilling ...

Stap 1: Maak een nieuw bestand aan in Excel

Maak een nieuw bestand aan via "bestand" --> "nieuw" en kies dan "agendas".

 

© PXimport

Stap 2: Zoek naar agenda sjablonen

Vervolgens krijg je een zoekbalk voor je neus waar je een zoekwoord in kunt voeren. Kies voor "agenda" en bekijk het resultaat wat je ook in het screenshot hieronder weergegeven ziet (Office Standard 2010).

 

© PXimport

Stap 3: Kies een sjabloon en ga aan de slag

Je kunt nu kiezen uit meerdere sjablonen. Dubbelklik op het gewenste sjabloon en het sjabloon wordt gedownload. Vervolgens kun je het volledig aanpassen naar je eigen inzicht. Wat je dan ook nog kunt doen als je dat prettig vindt is je agenda in een clouddienst hangen (Skydrive of Google Drive lenen zich misschien wel het beste) zodat je er altijd en overal bij kunt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten