AirMusic Play: Draadloos muziek delen door het hele huis

© PXimport

AirMusic Play: Draadloos muziek delen door het hele huis

Geplaatst: 29 oktober 2013 - 09:27

Aangepast: 24 november 2022 - 10:28

Robin Smit

Met behulp van AirPlay kan je eenvoudig jouw iTunes muziekbibliotheek afspelen op verschillende apparaten in huis. Hiervoor moeten die apparaten echter wel AirPlay ondersteunen. Met de komst van AirMusic is deze voorwaarde verleden tijd.

AirMusic Play is een app voor iOS die het mogelijk maakt om een willekeurig iOS apparaat in te zetten als AirPlay ontvanger. Waar je hier normaal gesproken een Apple TV, AirPort Express of ander AirPlay gecertificeerd apparaat voor nodig hebt, is het nu dus mogelijk om muziek te streamen naar elke willekeurige geluidsinstallatie.

AirMusic Play werkt met behulp van een zender en een ontvanger. Zo zul je op het ontvangende apparaat AirMusic Play moeten installeren, terwijl het zenden mogelijk is vanaf een willekeurige iPhone, iPad of Mac die AirPlay ondersteunt. Dit betekent dat het ook mogelijk is om muziek vanaf bijvoorbeeld een iPad naar een iPhone te sturen met behulp van de app. Dit is erg handig voor wanneer je muziek wil delen met vrienden. Het is mij daarom ook een vraag waarom Apple deze handige functionaliteit niet standaard beschikbaar maakt op haar apparaten.

Het streamen van muziek via AirMusic werkt ronduit perfect en het instellen van de app is kinderlijk eenvoudig. Persoonlijk vind ik het erg handig dat je via de app ook muziek kan pauzeren en doorspoelen. Daarnaast zie je de albumhoes van het nummer dat je op dit moment krijgt doorgestuurd. Stuur je een video door, dan zal het beeld worden afgespeeld op het verzendende apparaat, terwijl het geluid wordt afgespeeld op de ontvanger.

 

© PXimport

Het enige nadeel van AirMusic Play waar ik tegenaan ben gelopen is de compatibiliteit. Zo heb ik thuis nog enkele oude iOS apparaten liggen, die ik graag als ontvanger had gebruikt. Hiermee zou je een 'domme' geluidsinstallatie voor een klein bedrag kunnen veranderen in een slimme netwerkspeler. Helaas werkt AirMusic Play als ontvanger alleen op apparaten met iOS 7.0 of hoger.

Conclusie

AirMusic Play is een erg handige app die het mogelijk maakt om muziek vanaf een Mac of iOS apparaat draadloos te streamen naar een ander iOS apparaat. De app werkt vlekkeloos en is kinderlijk eenvoudige op te zetten. Hiermee wordt het delen van muziek door het hele huis erg eenvoudig. Helaas is de app alleen te gebruiken op apparaten met iOS 7.0 of hoger.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Eenvoudig muziek delen

Werkt vlekkeloos

Kinderlijk eenvoudig

Minpunten

Alleen iOS 7

Conclusie

Prijs: € 0,89 Beschikbaar voor: iOS Getest op: iPhone [Download AirMusic Play in de App Store](http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=2013071&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fnl%2Fapp%2Fairmusic-play-stream-music%2Fid721673281%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten