5 alternatieven voor Popcorn Time

© PXimport

5 alternatieven voor Popcorn Time

Geplaatst: 6 november 2015 - 08:10

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie Computer!Totaal

Popcorn Time is niet meer. Sinds enkele dagen is de website popcorntime.io uit de lucht, waardoor je geen gratis films en series meer kunt streamen. Of toch? Wij zetten vijf gratis alternatieven voor je op een rijtje.

1. Kodi

Een van de alternatieven voor Popcorn Time is Kodi. Als je naar de site gaat kun je het Kodi-mediacentrum (voorheen XMBC) downloaden voor onder andere Windows, Android en iOS. Na een korte download en installatie start het programma op en kun je videokanalen toevoegen. Deze zijn te vinden onder add-ons en bieden een database aan films die je kunt streamen.

Kodi biedt verschillende databases waaruit je kunt putten als je ze hebt toegevoegd aan je mediacentrum. Ditzelfde geldt voor de ondertitels, waar een aparte add-on voor gemaakt is. Het grootste voordeel is dat Kodi ook te bekijken is via smartphones en tablets.

2. Youtube

YouTube is een onuitputtelijke bron van video's, series en films. Met de zoekbalk bovenin kun je gemakkelijk en snel toegang krijgen tot de video's die je zoekt. Dat is tenminste als die film of serie wordt aangeboden. Door de bestaande auteursrechten komt het met enige regelmaat voor dat producten uit de database worden gehaald.

Je moet ook goed zoeken naar de juiste versie die je wilt zien; niet elke video wordt met Nederlandse ondertiteling aangeboden of in de origineel gesproken taal. Als je dat wel belangrijk vindt, moet je met duidelijke termen aan het zoeken gaan binnen YouTube.

3. MoviesHD.eu

In tegenstelling tot Popcorn Time hoef je bij MoviesHD.eu niets te downloaden voordat je een film kunt kijken. Je typt enkel de naam van de site in om naar de filmdatabase te gaan. De filmcategorieën staan bovenin het scherm van links naar rechts uitgestald en als je op een genre drukt, kun je onderaan de pagina zien hoeveel pagina's er met films gevuld zijn.

De zoekmachine is de meest belangrijke functie van de video-on-demand-dienst, want het aanbod bij MoviesHD is een stuk kleiner dan bij Popcorn Time. Een ander beperking is dat er geen ondertiteling bij de films zit en dat de nieuwste films veelal ontbreken.

 

© PXimport

Het beste alternatief voor Popcorn Time is vooralsnog Kodi.

4. Uitzendinggemist.net

NPO en RTL hebben los van elkaar een eigen dienst waar eerder uitgezonden programma's bekeken kunnen worden. Het aanbod van beiden wordt gecombineerd bij Uitzendinggemist.net. Je kunt zoeken naar kanalen, de populairste programma's of op naam van je favoriete serie. Alles wat daarvan is uitgezonden is op een pagina gebundeld en kan worden teruggekeken. Je wordt dan begeleid naar de NPO of RTL-pagina waar de content te vinden is. Uitzendinggemist.net is dus eerder een aanvulling dan een alternatief voor Popcorn Time, maar daardoor niet minder interessant.

5. Hola

Hola is zelf geen streamingdienst, maar het is wel een handige tool als je wat verder wil kijken dan je neus lang is. Met Hola kun je namelijk regioblokkades omzeilen, waardoor je bijvoorbeeld buitenlandse versies van Uitzendinggemist kunt bezoeken.

Gelukkig is het dankzij het tooltje Hola vrij simpel om regiofilters te omzeilen. Surf naar www.hola.org en klik op Start using Hola, it's free. Voeg de voorgestelde plug-in vervolgens toe aan je browser. Hola is geschikt voor Internet Explorer, Chrome en Firefox. Voor Internet Explorer is het noodzakelijk dat je een extra programma installeert. In Firefox en Chrome klik je rechtsboven op het vlammetje. Kies daarna voor Meer om een overzicht met buitenlandse streamingdiensten te openen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten