© CIDimport

Altijd en overal doorwerken

Geplaatst: 10 februari 2012 - 08:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robin Smit

Computers en mobiele apparaten groeien steeds meer naar elkaar toe. Daarom zou het wel eens handig zijn als je je internet sessie van het ene apparaat zo over kan zetten naar het andere apparaat. Met Chrome Sync Pro zou dat eenvoudig mogelijk moeten zijn.

In het kort is Chrome Sync Pro een verbinding tussen je apparaten, waarbij je bookmarks, geschiedenis en openstaande tabbladen worden uitgewisseld. Dit wordt gedaan door middel van je Google Account. Computers kunnen worden toegevoegd door een extensie voor de Chrome browser, iOS apparaten door de Chrome Sync Pro of de speciale Apollo Browser.

In de praktijk blijkt dat het uitwisselen van de gegevens erg handig kan zijn, maar de werking is niet optimaal. Zo moet je bij het gebruik elke keer terug naar de Chrome Sync Pro app, terwijl de omschrijving van de app meer doet vermoeden dat direct de tabbladen tussen al je apparaten worden gesynchroniseerd. Binnen de losstaande Apollo browser voor iOS is er ingebouwde ondersteuning voor het systeem, waardoor je niet elke keer hoeft te wisselen tussen apps.

Kortom

Chrome Sync Pro is een app die het mogelijk maakt om bookmarks, geschiedenis en openstaande tabbladen van je browsers tussen verschillende apparaten uit te wisselen. Helaas is de integratie niet optimaal, waardoor de app op je computer enkel werkt met Chrome en binnen iOS eigenlijk gebruik moet worden gemaakt van de Apollo browser. Ben je geen fan van deze laatste browser, dan is het systeem erg omslachtig.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten