Anders omgaan met (groepen) contacten

© CIDimport

Anders omgaan met (groepen) contacten

Geplaatst: 7 maart 2012 - 08:17

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Buzz Contacts poogt om sneller en handiger om te gaan met je contactpersonen door een andere interface en een groepsindeling. Aangeleerde gewoontes - bellen, SMS, iMessage en e-mail via de standaardapps - slijten over het algemeen niet zo snel, dus laten we zien of deze "nieuwe manier van bellen / berichten sturen" hout snijdt.

De app is grotendeels Nederlands, wat erg sympathiek is van de (vermoedelijk niet-Nederlandse) maker. Je begint door contactpersonen toe te voegen (in een standaardgroep). Je voegt hierbij niet het complete contact toe, maar slechts één van de items die je hebt toegevoegd, bijvoorbeeld het e-mailadres. Dit contact wordt vervolgens in de "rasterweergave" (4 contacten per scherm, weergegeven als grote knoppen) getoond met een envelopje erbij om aan te geven dat het om e-mail gaat. Als je groep samengesteld is, dan is het mogelijk om groepsacties te doen: stuur bijvoorbeeld de hele groep een e-mail. De app heeft ook een optie die "statustaps" heet, waarmee je standaardzinnen kunt sturen als "Waar ben je?" of "Ben onderweg. Tot zo.", maar waar je ook zelf zinnen aan kunt toevoegen. Je kunt meerdere groepen creëren en snel wisselen tussen groepen met een verticale swipe (tip!).

Tot zover is de app wat betreft groepsacties best handig. Voor individuele contactpersonen laat de app echter punten liggen. Je kunt, als je meerdere telefoonnummers van dezelfde persoon hebt toegevoegd, de verschillende nummers niet onderscheiden; allemaal worden ze van een grijs telefoon-icoon voorzien. Een ander minpuntje is dat het veld "Tweede Naam", wat handig gebruikt kan worden voor tussenvoegsels, niet gebruikt wordt, waardoor sommige contacten (alleen in Buzz Contacts) een naamswijziging ondergaan.

Kortom

Voor het versturen van groepsberichten via SMS of e-mail is Buzz een handige toevoeging aan je app-collectie. Voor alle andere zaken zoals bellen / Face-time of een actie voor een individueel contact, kan je beter bij de standaardapplicaties van Apple blijven, omdat daar veel minder op aan te merken is. Voordat Buzz al deze standaardapps kan vervangen (wat de makers trots claimen), is er dus nog werk aan de winkel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten