Avira Antivirus Premium 2012 en Internet Security 2012

© PXimport

Avira Antivirus Premium 2012 en Internet Security 2012

Geplaatst: 15 december 2011 - 09:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Joris Peterse

Avira biedt naast Antivirus Premium 2012 en Internet Security 2012 ook Free Antivirus 2012. Prima gratis basisbeveiliging voor uw pc. Het liefst wil Avira u met de gratis versie overhalen de Antivirus Premium of Internet Security aan te schaffen. Maar is de software het trekken van de portemonnee waard?

Het verschil in beveiliging tussen de gratis versie en de Antivirus Premium en Internet Security-versie is dat u met de betaalde varianten meer beschermingsmogelijkheden krijgt. Zo zit er een heuristische scanner in, die (voor Avira) onbekende bestanden blokkeert die verdachte handelingen op uw systeem uitvoeren. Bovendien blokkeert het phishing-websites en kwaadaardigheden die u kunt oplopen tijdens het browsen op internet. Wat betreft de beveiliging zit u bij Avira goed, want het bedrijf scoort al tijden goed bij onafhankelijke detectietests. Nadeel is wel dat de scanner hier wel de tijd voor neemt.

© PXimport

In de interface van Antivirus Premium worden ook de onderdelen van Internet Security weergegeven.

Maar er is meer

Als u meer wilt dan de beveiliging in Antivirus Premium, is er ook Internet Security 2012. Deze heeft dezelfde basisfunctionaliteit, maar is uitgebreid met een firewall, ouderlijk toezicht, antispam en een back-upfunctie. Het ouderlijk toezicht laat zich wat omslachtig instellen via het onderdeel Web Protection, maar is verder erg compleet. Zo werkt het samen met de Windows-gebruikersaccounts, kunt u websitefilters instellen en aangeven wanneer en hoe lang de gebruiker online mag zijn.

De firewall is vooral voor gevorderde gebruikers een aanvulling. U kunt hier zelf flink aan sleutelen en zelfs per netwerkadapter afzonderlijke regels ingeven. De back-upfunctie is behoorlijk basaal: meer dan een periodieke back-up aangeven, de bron en een bestemmingsmap kunt u niet. Veel freewaretools hebben uitgebreidere mogelijkheden dan de in Avira ingebakken back-upmogelijkheden.

© PXimport

De back-upfunctie is niet erg uitgebreid.

De grootste plus van Avira is de goede opsporing en verwijdering die het biedt tegen kwaadaardigheden. Er zijn echter wel een paar minpunten. In de interface van de Antivirus Plus zijn bijvoorbeeld onderdelen zichtbaar die alleen in de Internet Security beschikbaar zijn, om u zo over te halen de duurdere Internet Security aan te schaffen. De Internet Security 2012 bevat waardevolle toevoegingen, maar de back-upfunctie krijgt bij ons de handen bepaald niet op elkaar.

Avira Antivirus Premium 2012

Prijs € 19,95 (1 pc); € 31,95 (3 pc's), beide met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (81 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 512 MB geheugen (Windows XP), 1 GB geheugen (Windows Vista/7), 150 MB harde-schijfruimte

Maker Avira

Oordeel 7/10

Pluspunten

Goede opsporing en verwijdering malware

Prijs

Minpunten

Onderdelen van Internet Security zichtbaar

Lange scantijd

Avira Internet Security 2012

Prijs € 39,95 (1 pc); € 59,95 (3 pc's), beide met 1 jaar updates

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download (83 MB)

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 512 MB geheugen (Windows XP), 1 GB geheugen (Windows Vista/7), 150 MB harde-schijfruimte

Maker Avira

Oordeel 7/10

Pluspunten

Goede opsporing en verwijdering malware

Ouderlijk toezicht

Minpunten

Back-up functie te basaal

Lange scantijd

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten