BCC en Microsoft geven advies aan onwetende XP-gebruikers

© PXimport

BCC en Microsoft geven advies aan onwetende XP-gebruikers

Geplaatst: 20 maart 2014 - 14:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:36

Redactie ID.nl

BCC gaat in samenwerking met Microsoft XP-servicepunten opzetten in alle 58 ketens van de mediaverkoper. Hier kunnen huidige XP-gebruikers informatie krijgen over het Windows-besturingssysteem dat binnenkort niet meer wordt ondersteund.

In elk XP-servicepunt zijn medewerkers te vinden die momenteel nog worden getraind om alle vragen over het Windows XP-systeem te beantwoorden. In drukke filialen schuiven ook werknemers van Microsoft aan. De gehele campagne die vanaf 29 maart drie weken gaat duren, is bedoeld om de onwetende XP-gebruikers te laten weten dat Microsoft het besturingssysteem niet meer gaat ondersteunen. De doelgroep is de niet-techneut die niets af weet van de naderende deadline van 8 april.

Niet aansporen tot handelen

Microsoft werkt samen met BCC vanwege het landelijke bereik dat de mediaketen heeft. Volgens BCC zijn de servicepunten niet bedoeld om XP-gebruikers aan te sporen om over te stappen op Windows 8. "De service is bedoeld om vragen van XP-plakkers te beantwoorden en ze te voorzien over de levensduur van Windows XP." Dat heeft Jeroen Blank laten weten in een reactie laten weten aan ComputerWorld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten