Bedien met je iOS device een PC of Mac

Door: ringo-van-dorst | 07 januari 2012 09:00

Review

Er zijn meerdere applicaties in de App Store om je PC of Mac over te nemen. Jump Desktop en LogmeIn Ignition zijn eerder gereviewd en Desktop Connect biedt overeenkomstige mogelijkheden.

Ook Desktop Connect maakt gebruik van een Google account om zo verbinding te maken met een PC / Mac applicatie die inloggen van Desktop Connect vergemakkelijkt: Easy Connect. Je kunt instellen of je overdracht van geluid wilt inschakelen of uitschakelen, maar welke optie ook gekozen werd, geen spoortje geluid was te horen uit de met een Mac verbonden iPhone. Het geluid van de Mac stond daarna wel ingesteld op "EasyConnectAudio" waardoor ik even moest puzzelen waarom ook de Mac geen geluid voortbracht. Na opnieuw de app geinstalleerd te hebben op de Mac en opnieuw de iPhone via EasyConnect verbonden te hebben met de Mac, werkte geluidsoverdracht gelukkig wel. De geluidskwaliteit is niet hoog genoeg om echt van muziek te kunnen genieten, maar het is zeker beter dan niets.

De app zelf werkt via VNC of Microsoft's Remote Desktop en kan overweg met Windows, OS X en Linux. Het is prettig dat de oproepbare toetsenborden zich op het gebruikte systeem aanpassen.

Het muis-klikken is goed te simuleren met de app door middel van tappen, maar de beeldverversing is wat traag en de app komt beter uit de verf op een iPad dan op de kleinere iPhone of iPod Touch. Vooral het bedienen van het toetsenbord is hannesen op de kleine iOS devices, met name wanneer je functietoetsen of toetsencombinaties wilt gebruiken en door meerdre menu's moet scrollen om de juiste knop te vinden.

Kortom

Desktop Connect biedt, als je hem qua prijs en mogelijkheden vergelijkt met andere remote desktop applicaties, waar voor je geld. Met name de mogelijkheid om naast beeld ook geluid door te sturen, is een pre.

0 Reactie(s) op: Bedien met je iOS device een PC of Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.