Besparen op mobiel datagebruik

Door: robin-smit | 10 mei 2012 12:55

Review

Het mobiele dataverbruik van je telefoon terugdringen is niet zo heel moeilijk. Iets minder vaak muziek luisteren, internetten online gamen en je bent er al snel. Toch zijn er ook andere manieren.

Met de app Onavo Extend wordt het nu mogelijk om minder data te verbruiken, terwijl je dezelfde dingen blijft doen op je telefoon. Onavo stuurt namelijk al jouw dataverbruik om via een externe server die bestanden comprimeert, zodat er minder data nodig is om dezelfde content te bekijken. Afhankelijk van het type bestand kan deze besparing oplopen tot zo'n 70%. Je hebt zelf ook nog invloed op de mate waarin bestanden worden gecomprimeerd.

Afgezien van het feit dat Onavo Extend werkelijk kan besparen op dataverbruik betekent het wel dat met het gebruik van deze app al je activiteit op het internet zichtbaar wordt voor de makers van de app. Daarnaast ben je afhankelijk van de app voor het gebruik van het internet. Wanneer er bijvoorbeeld een vertraging in de servers van Onavo zit door drukte, zal je dit merken doordat je verbinding minder snel is.

Kortom

Onavo Extend is een handige app waarmee flink kan worden bespaard op het mobiele dataverbruik van de iPhone door bestanden te comprimeren op een externe server. De dienst werkt echt, maar heeft als grote nadeel dat Onavo inzicht heeft in jouw activiteit op internet, daarnaast is de snelheid van je verbinding gedeeltelijk afhankelijk van de servers van Onavo.

0 Reactie(s) op: Besparen op mobiel datagebruik

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.