Laplink PCmover Express migreert je bestanden van XP naar Windows 7 of 8

Door: Robbert Brus | 13 november 2014 13:00

How To

Ben je overgestapt op een nieuwe computer met Windows 7 of 8.1 en wil je graag de gegevens van de oude Windows XP-computer overdragen naar de nieuwe? Dat kun je dat gemakkelijk doen met behulp van het programma PCmover Express. Via eenvoudige stappen verplaats je alle data naar je nieuwe computer.

Computer voorbereiden

Voor je begint, is het verstandig je nieuwe systeem te voorzien van de laatste updates. Daarbij doe je er goed aan alle schijven van de oude pc met een goede virusscanner uitgebreid te scannen op virussen en spyware. Je wilt immers geen virussen meenemen naar je nieuwe pc. Zorg ervoor dat beide systemen zijn verbonden aan hetzelfde netwerk.

Bij voorkeur via een kabel, omdat dit een stuk sneller is dan een draadloze verbinding. Als beide systemen zijn aangesloten, kun je het programma PCmover Express downloaden. Installeer het programma op beide computers.

Zorg voor de meest recente updates en controleer je computer op virussen.

Oude computer

Open op je Windows XP-computer Laplink PCmover Express for Windows XP en klik op Next. Selecteer PC to PC Transfer en klik op Next. Kies vervolgens voor Windows XP Prepare this computer first en klik op de knop Next. Klik op de knop WiFi or Wired Network en ga verder door op Next te klikken. Het kan enige tijd duren voordat de computer volledig is geanalyseerd. Zodra boven Transfer het zeshoekje groen is, kun je op de nieuwe computer verdergaan.

Na het analyseren van de gegevens kun je het programma op de nieuwe pc starten

Nieuwe computer

Start PCmover Express en klik op Next. Selecteer PC to PC Transfer en ga verder. Kies Windows 7 / Windows 8 en klik op Next. Kies WiFi or Wired Network en kies Next. Kijk of de naam van de oude pc achter Network Name staat, zo niet: klik op Browse en zoek de computer op. Klik op User Account Selections, selecteer het account en klik op Edit User.

Kies een bestaand account of maak een nieuw account en klik op OK. Eventueel kun je via Drive Selection extra schijven selecteren en via File Filters bestanden overslaan. Klik op Folder Filters en kies welke mappen en bestanden je wilt meenemen naar de nieuwe pc. Als je klaar bent, klik je op Done en Next. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op Next. Controleer de gegevens en klik op Next om te starten. Klik op View Reports om de logbestanden te bewaren en te bekijken.

Selecteer via User Account Selections welk account je wilt migreren.

0 Reactie(s) op: Laplink PCmover Express migreert je bestanden van XP naar Windows 7 of 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.