Bestuur Microsoft was fel tegen Nokia-overname

© PXimport

Bestuur Microsoft was fel tegen Nokia-overname

Geplaatst: 6 maart 2014 - 09:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Binnen Microsoft is flink geruzied over de overname van smartphonefabrikant Nokia. Voormalig CEO Steve Ballmer eiste dat het bestuur akkoord ging met de deal.

De raad van bestuur van Microsoft was aanvankelijk fel tegen de overnameplannen van toenmalige CEO Steve Ballmer, meldt Bloombergs Businessweek. De toplieden - waaronder Bill Gates - waren er niet van overtuigd dat Microsoft in de hardware moest stappen. Ook de huidige CEO Satya Nadella was aanvankelijk tegen, maar hij werd overtuigd door Ballmer.

Bestuur Ballmer zat

De gemoederen bij een vergadering in juni liepen hoog op en Ballmer verkondigde daarbij luid dat als de raad van bestuur niet met de plannen instemde, hij geen CEO meer wilde zijn. De Microsoft-leiding ging overstag, maar volgens bronnen binnen Microsoft zou de uitbarsting van Ballmer de laatste druppel zijn geweest. Het bestuur was volgens insiders zat een CEO te hebben die alleen maar praatte en niet luisterde.

Ballmer zou vervroegd met pensioen zijn gegaan omdat hij het gevoel had dat hij de steun van oprichter Bill Gates was verloren in de heftige smartphonestrijd. Ook de net vertrokken manager Tony Bates schaarde zich tegen de hardwareplannen van Ballmer. Met het aantreden van Nadella is hij nu weg bij Microsoft.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten