Beveiliging Chrome voor extensies omzeilt door malware

Door: tonie-van-ringelestijn | 08 september 2014 10:15

Nieuws

Google's beveiliging tegen kwaadaardige extensies in Chrome blijkt te omzeilen. Nieuwe malware maakt daar op slinkse wijze gebruik van. Zoals altijd geldt: kijk uit waar je op klikt!

Onderzoekers van Trend Micro hebben nieuwe malware ontdekt die de Chrome-beveiliging tegen kwaadaardige extensies omzeilt. Google staat alleen extensies uit de Chrome Web Store toe, maar die maatregel wordt teniet gedaan.

Klikfraude

De malware, die wordt verspreid via tweets met een link naar een exe-bestand, opent een map in de Chrome-directory en plaatst daar de kwaadaardige extensie in. De extensie, die werkt binnen de browser of met Flash, opent op de achtergrond een website als gebruikers naar Twitter of Facebook gaan, met als doel om klikfraude te plegen.

Het downloaden van Chrome-extensies van buiten Google's eigen webwinkel voor Chrome is sinds januari 2014 aan banden gelegd. Alleen Google bepaalt nog welke extensies zijn toegestaan.

'Klik niet op ingekorte links'

De tweet waarmee de malware wordt verspreid bevat woorden als 'Facebook Secrets' en een ingekorte URL waarvan de bestemming niet direct is te zien. De tweets is volgens Trend Micro meer dan zesduizend keer geretweet. "We adviseren gebruikers om niet op ingekorte links te klikken op social media."

1 Reactie(s) op: Beveiliging Chrome voor extensies omzeilt door malware

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 10 september 2014 14:27 Anoniem
    Er staat een taalfout in de kop: omzeilt = omzeild
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.