Bijna de beste vriend voor elke band

© CIDimport

Bijna de beste vriend voor elke band

Geplaatst: 25 januari 2013 - 17:07

Aangepast: 16 november 2022 - 10:07

Robin Smit

Het leven van een rockster is een fenomeen dat in menig nummer is bezongen. Dure auto's, mooie vrouwen en kilo's verboden middelden zijn hierbij onderwerpen die keer op keer terug komen. Toch vragen wij ons af hoe lang het nog gaat duren voordat de grote rocksterren met Rockify gaan zingen.

Rockify is een app die speciaal gemaakt is voor artiesten of bands die vele verschillende optredens geven in misschien wel verschillende samenstellingen. Met de app is het mogelijk om voor alle nummers die gespeeld worden, gegevens op te slaan. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven in welke toonhoogte het nummer moet worden gespeeld of wie welke delen voor zijn of haar rekening neemt. Met deze nummers is het vervolgens mogelijk een setlist te maken voor verschillende optredens. Hiermee kan Rockify behoorlijk wat volgeschreven notitieblokken vervangen. Dit geldt overigens ook voor andere bandleden, want alle informatie uit de app is te delen via internet of Bluetooth.

Met Rockify is het verder mogelijk om contactgegevens van bandleden bij te houden en vanuit de app contact met ze op te nemen. Helaas missen we de mogelijkheid om Rockify ook te kunnen raadplegen vanaf bijvoorbeeld een computer of aparte iPad app. Dit zou het systeem zowel voor thuis, bij een optreden, of onderweg ideaal maken.

Kortom

Rockify is een handige app voor artiesten en bands waarmee gegevens over nummers kunnen worden bijgehouden. Met deze gegevens is het vervolgens mogelijk setlists te maken voor optredens. Helaas missen een iPad app en de mogelijkheid om Rockify te raadplegen vanaf een computer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten