Bing Weer: Nu heb je echt altijd het laatste weerbericht bij de hand

© PXimport

Bing Weer: Nu heb je echt altijd het laatste weerbericht bij de hand

Geplaatst: 30 oktober 2013 - 09:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Robin Smit

Microsoft biedt gebruikers van Windows Phone al geruime tijd de mogelijkheid om met Bing Weer uitgebreid inzicht te krijgen in de laatste weersverwachtingen. Ondanks dat er weinig op de app was aan te merken heeft Bing Weer toch een flinke update gekregen.

Met de nieuwe update wordt het vanaf nu mogelijk om nog sneller de laatste updates met betrekking tot het weer te raadplegen. Zo heeft Microsoft de mogelijkheid toegevoegd om Bing Weer als Live Tile toe te voegen aan het beginscherm van je telefoon. Daarnaast kan nu ook de huidige temperatuur op het vergrendelingsscherm van je telefoon worden geplaatst. Zo hoef je nu voor een snelle weerupdate alleen even jouw telefoon uit je zak te halen. Wel zo handig.

Wanneer je gebruik maakt van deze laatstgenoemde mogelijkheid zal ook de achtergrond van het vergrendelingsscherm worden aangepast aan de weersomstandigheden. Hiermee zie je niet alleen erg snel wat voor weer het is, maar je hebt ook nog eens regelmatig een andere achtergrond. Wel had ik graag gezien dat Microsoft de kleur van het lettertype op deze achtergrond had aangepast aan dat van de datum en tijd. Bij mij worden nu de datum en tijd in het wit weergegeven, terwijl de temperatuur in in het grijs staat vermeld. Dit komt een beetje rommelig over.

De nieuwe Live Tile van Bing Weer kan in drie verschillende groottes worden geplaatst op het startscherm van Windows Phone. Afhankelijk van de grootte wordt bepaald hoeveel informatie hierop wordt weergegeven. Kies je voor de grootste variant dan zul je naast temperatuur ook de windsnelheid en luchtvochtigheid te zien krijgen, terwijl je bij de kleinste variant alleen de temperatuur ziet. Ook bij de Live Tile zal het weertype worden aangeduid met behulp van een achtergrond. Zelf had ik graag gezien dat deze achtergrond kan worden vervangen door een vaste kleur, maar verder is er niets aan te merken op deze handige uitbreiding van de app.

 

© PXimport

Een andere verbetering die aangebracht is in de nieuwste versie van Bing Weer is een vernieuwde interface die ervoor zorgt dat de app voorlopig weer even vooruit kan. Zo ziet de app er weer net even wat gestroomlijnder uit, wat natuurlijk nooit verkeerd is. Al met al maakt dit van Bing Weer een van de beste weer apps die op dit moment beschikbaar is voor Windows Phone.

Conclusie

De nieuwste update voor Microsofts Bing Weer voegt onder andere een vernieuwde interface en betere ondersteuning voor live weer updates aan de app toe. De updates zijn een waardevolle toevoeging en maken van Bing Weer een van de beste weer apps voor Windows Phone. Zo lijkt er op wat cosmetische aandachtspuntjes na, nauwelijks iets aan te merken op deze handige app.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Live weer updates

Verschillende Live Tiles

Minpunten

Cosmetische aandachtspunten

Conclusie

Prijs: Gratis Beschikbaar voor: Windows Phone [Download Bing Weer in de Windows Store](http://www.windowsphone.com/nl-nl/store/app/bing-weer/63c2a117-8604-44e7-8cef-df10be3a57c8)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten