Davilex Cash Personal - Digitale financiële administratie

Door: Robbert Brus | 22 mei 2014 13:00

Review

Weinig mensen weten precies hoe ze er financieel voor staan. Een administratief overzicht is niet moeilijk te maken. Je kunt er bijvoorbeeld een spreadsheet voor gebruiken. Zijn formules en rekensommen niet je sterkste kant, dan is er het programma Davilex Cash Personal dat het voor je doet.

Prijs:

€ 7,95 per jaar

Taal:

Nederlands

OS:

Windows XP/Vista/7/8

Website:

http://cashpersonal.nl

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Eenvoudige wizards
 • Overzichtelijk
 • back-ups administratie
 • Minpunten
 • Acht banken
 • Per jaar betalen
 • Proefversie verliep te vroeg

Davilex Cash Personal is een digitaal huishoudboekje dat je bankgegevens omzet in een financieel overzicht. Na de installatie van Davilex Cash Personal wordt (in een Microsoft Office-achtige interface) een wizard gestart die je stap voor stap meeneemt bij het creëren van een persoonlijk huishoudboekje.

Zo kun je zelf aangeven of je een koopwoning, kinderen, auto en huisdieren hebt, waarop het programma automatisch een lijst posten genereert.

Na het importeren van de transactiegegevens is het een flinke klus om alle transacties te verwerken.

Binnenslurpen

Hierna volgt de wizard transacties importeren, waarin je transactiegegevens kunt importeren. Vervolgens vraagt het programma per transactie wat het ermee moet doen. Dit zal voor de meesten een flinke klus zijn.

Gelukkig is het voor een deel te automatiseren. Door relaties met herkenningspunten aan te maken, verwerkt het programma de transactie de volgende keer automatisch. Na deze klus krijg je een overzicht van je financiën te zien. Zo is in één keer te zien wat je per maand aan boodschappen, hobby's en verzekeringen betaalt.

Door relaties aan te maken, wordt een transactie de volgende keer automatisch verwerkt.

Als extraatje kan het programma ook al je bezittingen en schulden opslaan. Denk hierbij niet alleen aan de overwaarde van je woning, maar ook aan de televisie, computer en eventuele sieraden. Het programma biedt ook de optie om bij deze registratie een afbeelding en een memo toe te voegen, zo kun je bijvoorbeeld een kopie van de aankoopnota toevoegen. Tevens kunnen spaarplannen en toekomstige kosten worden ingeven.

Conclusie

Via de wizards is het gemakkelijk de administratie in te richten. Wel is het een flinke klus om alle transacties in te voeren. De interface oogt modern, is overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen. Het volledige programma is dertig dagen te proberen en kost daarna een kleine acht euro per jaar.

Na het verwerken van de gegevens kunnen verschillende rapporten worden gecreëerd.

3 Reactie(s) op: Davilex Cash Personal - Digitale financiële administratie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 december 2014 19:13 Anoniem
  30 dagen proefperiode afgelopen na 1 dag?????
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 december 2014 19:17 Anoniem
  Programma niet of nauwelijks kunnen uittesten, alle gegevens ingevoerd, wil vandaag een budget gaan opstellen + aangeven welke posten bij welke kostensoort horen, blijkt het programma aan te geven dat de proefperiode is beeindigd!!!!! Heb GVD gisteren (lees 14-12-2014) pas gedownload, en het is vandaag 15-12-2014, dus hoezo is de proefperiode afgelopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Waardeloos…………….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 januari 2015 16:06 Anoniem
  De proefperiode duurt toch echt dertig dagen.
  Even contact opnemen mrt Davilex.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.