14 keer de beste gratis software van januari

Door: robbin-ooijevaar | 01 januari 2015 13:08

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Tip 09: OS X-startmenu

Geschikt voor: Windows Vista, 7, 8(.1)

OS X-gebruikers zijn meestal geen fan van Windows, maar omgekeerd houden Windows-gebruikers soms wel van Apples besturingssysteem. Een van de leuke elementen van OS X is het 'waaiermenu' onder in beeld. Zodra je met de muis over het menu beweegt, waaieren de menuopties uit en kun je bijvoorbeeld een programma opstarten of schakelen tussen geopende programma's. Aqua Dock geeft Windows-gebruikers een vergelijkbaar menu. Aqua Dock is vastgeplakt aan de onderkant van je scherm. Je kunt het menu uitbreiden door er snelkoppelingen naartoe te slepen. Vervolgens kun je je programma's kiezen door de muis over je Aqua Dock te bewegen.

Tip 09 Aqua Dock geeft Windows-gebruikers OS X-achtig menu.

Tip 10: Onveilig in Chrome

Geschikt voor: Google Chrome voor Windows

Uitbreidingen voor browsers worden ook wel extensies, plug-ins, invoegtoepassingen of add-ons genoemd. Hiermee geef je je browser meer mogelijkheden. Een uitbreiding kan bijvoorbeeld reclames onderdrukken op websites of het mogelijk maken om filmpjes van YouTube binnen te halen. Helaas bestaan er malafide browserextensies die niet het beste met je pc voorhebben of zelfs schadelijk kunnen zijn. Google biedt sinds kort een speciaal hulpprogramma aan om hun browser Google Chrome na te laten kijken. De controle is snel klaar. Vervolgens wordt aangeboden om de browser te herstellen. Dit laatste is alleen nodig als je problemen hebt met Google Chrome.

Tip 10 Software removal tool spoort probleemsoftware en -uitbreidingen op in de Google Chrome-browser en verwijdert deze.

Tip 11: Filmpje onderweg?

Geschikt voor: Apple OS X, Windows Vista, 7, 8(.1)

Dankzij Netflix, YouTube en een snelle internetverbinding die (bijna) overal beschikbaar is, kunnen we altijd en overal video's kijken. Helaas laten we onze filmcollectie thuis vaak achter op de harde schijf. De bestanden zijn niet compatibel of in ieder geval veel te groot om mee te nemen op tablet of smartphone. Dankzij het programma Any Video Converter Free kun je videobestanden eenvoudig omzetten naar een formaat waar jouw apparaat goed mee overweg kan. Installeer en start het programma. Klik daarna op Video toevoegen en selecteer de film die je wilt omzetten.

Je kunt meerdere filmbestanden klaarzetten. Ook is het mogelijk om ondertiteling toe te voegen. Met URL toevoegen kun je zelfs 'opnemen' van YouTube (en andere online videodiensten). Kies rechtsboven je apparatuur, bijvoorbeeld je iPhone-smartphone of Android-tablet. Klik op Nu converteren en je film wordt omgezet naar het juiste formaat. Je moet de film zelf nog kopiëren naar je apparaat, bijvoorbeeld via iTunes (als je een iOS-apparaat hebt) of via een kabeltje of geheugenkaart. Je vindt de filmbestanden terug in (Mijn) Video's / Any Video Converter. Any Video Converter Free is de gratis versie van Any Video Converter Ultimate, de Ultimate-versie heeft meer functies.

Tip 11 Any Video Converter Free zet videobestanden en YouTube-filmpjes om naar een film voor je smartphone of tablet.

Tip 12: Usb formatteren

Geschikt voor: Windows Vista, 7, 8(.1)

Het is eenvoudig om een nieuwe of bestaande usb-stick te formatteren via Windows Verkenner. Hiermee wordt de stick geleegd. USB Disk Storage Format Tool is een speciaal programma om usb-sticks te formatteren die ook een uitgebreide controle kan uitvoeren. Met de opties Check if dirty en Scan drive wordt je stick gecontroleerd op mogelijke problemen. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat je gegevens kwijtraakt omdat er iets mis is met het opslagmedium. USB Disk Storage Format Tool kan je stick indelen als NTFS (Windows), FAT/FAT32 (Windows en andere systemen) of EXFAT (compatibel voor Mac- en Windows-gebruikers).

Tip 12 Het programma USB Disk Storage Format Tool formatteert je usb-sticks en voert een uitgebreide controle uit.

1 Reactie(s) op: 14 keer de beste gratis software van januari

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 mei 2015 15:53 Anoniem
  Wel eens van "Fences" gehoord, plaatst je icoontjes op je bureaublad in overzichtelijke hokjes (fences) die je zelf kunt maken en daar blijven ze dan ook staan, die hokjes kun je een naam geven.
  Alle downloadprogramma's staan bij mij bijv. in het hokje "Downloaden"
  het is van de firma Stardock en is gratis.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.